GTO Başkanı Bartık, Uluslararası Halı Fuarını Değerlendirdi

Dört gün boyunca açık kalan uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı’nı 13 bin 816 yerli, 10 bin 241 yabancı olmak üzere toplam 24 bin 237 kişi ziyaret etti.

GTO Başkanı Bartık, Uluslararası Halı Fuarını Değerlendirdi
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, dünya halı üretim merkezi Gaziantep’in dev bir organizasyonu ev sahipliği yaptığını ve Türkiye’nin en büyük fuarlarından birini başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, makine halısı üretiminde dünyanın lideri ve merkezi Gaziantep’te 6. Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı’nda sektörde söz sahibi firmaları bir araya getirerek, Türkiye’nin en büyük fuarlarından birinin gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası Halıcılar Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) ve Marka Fuarcılık işbirliğinde 5 ile 8 Eylül 2013 tarihleri arasında 30 bin metrekarelik alanda makine halısı üretiminde söz sahibi olan 161 firmanın katılımı ile altıncısı düzenlenen Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı’nı değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Makine halısı üretiminde Belçika’yı geride bırakarak dünya lideri olmayı başaran kentimiz artık fuarcılık alanında söz sahibi olmaya başladı.

Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı’nın her yıl daha da büyüdüğünü görmek hepimizi gururlandırıyor” dedi.

Gaziantep'te altıncısını düzenledikleri fuara büyük oranda katılım sağlandığını ve fuarın altı yıl içerisinde sektörde önemli bir yer edindiğini, gerek katılımcı firma sayısı, gerekse ziyaretçi kalitesinin yüksek oluşunun kendilerini fuarın geleceği açısından umutlandırdığını dile getiren GTO Başkanı Bartık, “Halı Fuarında 161 firma stant açarak yeni trend ürünlerini sergileme fırsatı buldular. 4 gün süren fuarı yerel ziyaretçilerin yanı sıra birçok ülkeden profesyonel ziyaretçiler ve alım heyeti gezdi. Uluslararası niteliğe sahip bu fuarı Gaziantep'e ve ülkemize kazandırmaktan dolayı gururluyuz. Bu gurur; Gaziantep Ticaret Odası olarak sadece bizim değil, bütün şehrin” diye konuştu.

GTO Başkanı Bartık, yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:
“Ağırlıklı olarak halı üreticilerinin yer aldığı fuarda, aynı zamanda halı yan sanayi firmaları da yer aldı. Halı sektöründe faaliyet gösteren firmalar, fuarda stant açabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Stant açmak isteyen firmaların yer taleplerine cevap vermekte zorlandık. Fuarda katılımcı firmalarımız önemli iş bağlantıları yaptılar.

6. Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı’nı dünyanın ve ülkemizin büyük halı üreticileri, ihracatçıları, ithalatçıları, toptancıları, perakendecileri, sektörün profesyonelleri ile mimarlar, mühendisler, dekoratörler, inşaat firması yöneticileri, fabrikaların, iş merkezlerinin, alışveriş merkezlerinin, otellerin, hastanelerin, eğitim kurumlarının satın alma yöneticileri ve nitelikli tüketiciler ziyaret ettiler.

Katılımcı firmalar yeni trend ürünlerine sadece ülkemizden değil, dünyanın birçok ülkesinden yoğun ilgi gösterildi. Uluslararası 6. Uluslararası Ortadoğu Halı Fuarı kalite ve dizayn olarak Türkiye’deki en iyi beş fuardan biri haline geldi. Önümüzdeki yıllarda halı fuarı daha geniş katılımlarla büyüyerek yoluna devam edecektir.”
Kaynak: İHA