Erzurum'da Üniversiteli Kızlara Tuzak İddiası

Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören 12 kız öğrenciye, çeşitli tuzaklar kurarak cinsel istismarda bulundukları suçlamasıyla yargılanan 3'ü tutuklu 8 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Atatürk Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve yüksek okullarında öğrenim gören K.N., F.Z., E.Ş., G.A., H.A., H.Ş., B.K., E.K., T.Ş., N.U., S.D. ve Y.A., 2011 ve 2012 yıllarında kendilerini tuzağa düşürerek cinsel istismarda bulunan ve aralarında birçoğu esnaf olan 8 kişi hakkında polise gidip şikayetçi olmuştu. Şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü tarafından teknik takibe alınan 8 kişiden 3'ü 4 Aralık 2012 günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Başlatılan soruşturma kapmasında hazırlanan iddianamede, sanıkların özellikle vaatlerde bulunup kandırdıkları kızlarla cinsel ilişkiye girerek hayallerini mahvettikleri, bazı kızlara ekonomik destek verdikleri, kızları kandırmak için yalan ve hileye başvurdukları belirtildi. Tanıştıkları bütün genç kızlara yönelik nihai amaçlarının cinsel birliktelik olduğu konuşmalardan açıkça tespit edildiği vurgulanan iddianamede sanıkların, ev kiralayarak, kızlarla ilişkiye girmeyi kolaylaştırdıkları, şüphelilerin cinsel amaçla kızları kandırmak için gerçekleştirdikleri eylemleri alışkanlık haline getirdikleri, baskı, tehdit ve şantaj yoluyla suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek suçunu işledikleri belirtildi.

Tutuklu şüphelilerin, 12 mağdur üniversiteli öğrenciye birden fazla 'cinsel istismar' suçlarını işledikleri iddiası ile 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetmek, 'nitelikli cinsel istismar, cinsel istismarda yardım, yataklık, özel hayatın gizliliği ile şantaj ve tehdit' suçlarından dava açıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen ilk duruşmada tutuklu yargılanan V.S., İ. A., ve Y. Y., suçlamaları kabul etmediler.

Mahkemede savunma yapan V. S., “Emniyete verdiğim ifadelerin hiçbirini kabul etmiyorum. 9 saat beni sorguya aldılar. Benim söylediklerim çarpıtılarak yazılmış. Hakim ve savcı beye verdiğim ifadeleri kabul ediyorum” dedi.

İ. A., ise suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, “Emniyette işkence gördüm. Bu konuda dilekçe verdim ancak henüz hiçbir cevap gelmedi. Emniyetteki ifadeleri kabul etmiyorum” diye konuştu.

Y. Y.’de, “Emniyetteki ifadelerin hepsi asılsız. İfade vermeyeceğimi söylediğim zaman polis bana saldırdı. Savcılık ve emniyetteki ifadelerimi kabul etmiyorum. İşkence gördüm ben” dedi.

Öte yandan, mahkemede mağdur durumundaki üniversiteli kızlardan çoğu şikayetlerini geri çekerken 2 öğrenci şikayetçi olduklarını belirttiler.

Sanık ve mağdur tarafların dinlenmesinin ardından tutuklu bulunan 3 kişi tahliye edilerek tutuksuz yargılanmalarına ve ikinci mahkemenin 31 Ekim 2013 tarihinde görülmesine karar verildi.

Kaynak: İHA