Diyarbakır'da "Afet ve Acil Durum Yönetimi Toplantısı" Yapıldı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Suriye'ye yönelik olası uluslararası askeri müdahale nedeniyle Suriye tarafından gerçekleştirilebilecek kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırı söz konusu olması halinde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü "Afet ve Acil Durum Yönetimi Toplantısı" yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Vali Mustafa Cahit Kıraç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Can, 7. Kolordu Komutanlığı temsilcisi Topçu Albay Nusret Erol, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven'in de aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

Toplantıda, olası bir saldırı durumunda Diyarbakır'da sivil savunma hizmetlerine ilişkin görevlerin daha etkin biçimde, zamanında ve tam olarak yerine getirilebilmesi için mevzuat çerçevesinde değerlendirmeler yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının konuya hazırlıklı olduğu değerlendirilerek, halkın bilinçlendirilmesi çalışmalarının hızlandırılması kararlaştırıldı.

Kimyasal biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırı saldırılarından korunma tedbirleri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasında bulunan görevli personelden, www.afad.gov.tr, www.diyarbakirafetacil.gov.tr adresinden veya Alo 122 ücretsiz telefon hattından rahatlıkla temin edilebilecek.

Kaynak: AA