20 Yıl Önce Öldürülen Kardeşinin Cenazesini Kucağında Taşıdı

Konya’da jandarma ekiplerinin çalışması sonucu kuyuda bulunan cesedin 20 yıl önce kaybolan Musa Bakraç’ a ait olduğu 10 yıl önce ölen babasından alınan DNA sonucu belirlendi.

20 Yıl Önce Öldürülen Kardeşinin Cenazesini Kucağında Taşıdı
Jandarmadan kardeşine ait kemikleri torbada alan ağabey kucağında gözü yaşlı bir şekilde taşırken, “ dağ gibi adam ne hale gelmiş” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Kadınhanı Cumhuriyet Savcılığı 12 Eylül 1993 yılında ilçeye bağlı Kolukısa beldesinde kaybolan Musa Bakraç’ın dosyasını 9 ay önce açtı. Jandarma ekipleri kasabada 100’den fazla kişi ile görünmemek için özellikle geceleri görüştü. Görüşmelerde jandarma ekipleri, Bakraç’ın kaybolduğu gün elinde tüfekle evden çıktığını ve bir daha haber alamadığını öğrendi. Bakraç’ın kaybolduğu gün gittiği yerin Başkuyu köyü Akin mevkisi olduğunu öğrenen jandarma o bölgede çok sayıda kuyu tespit etti. Kuyuları tek tek kontrol eden jandarma ekipleri uzak bölgedeki kuyuları kazmaya başladı.

Yapılan kazı çalışmalarında kuyulardan birinin 11 metre derinliğine insana ait iskelet çıktı. Kuyuda kıyafet, tüfek, ve tarak çıktı.

DNA TESPİTİ İLE KESİNLİK KAZANDI
Jandarma ekipleri Bakraç’ın yakın arkadaşı Hacı Uysal’ın da yakın tarihlerde kaybolduğu düşüncesi ile DNA testi yapılmasını istedi. Bakraç’ın 10 yıl önce ölen babasının mezarı açılarak DNA için örnek alındı. Ankara Adli Tıp Kurumuna kuyuda bulunan kemiklerden ve babadan alınan örnekler gönderildi. Tıp Kurumundan gelen DNA raporunda kuyuda bulunan kemiklerin Bakraç’a ait olduğu kesinlik kazandı.

AĞABEY,” DAĞ GİBİ ADAM BU HALE GELMİŞ”
Bugün Kadınhanı ilçe Jandarma ekipleri DNA’dan gelen Bakraç’a ait kemikleri torba içerisinde ağabeyi Mustafa Bakraç’a verdi. Ağabey, kucağına aldığı kardeşine ait kemikleri torbada cenaze aracına götürüken, “ dağ gibi adam bu hale gelmiş” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Cenaze aracına alınan Bakraç’ın kemikleri Kolukısa beldesindeki baba evine götürüldü. Evde 20 yıl sonra sağ beklerken cenazesi gelen Bakraç’ın yakınları gözyaşı dökerken, sinir krizi geçirdi. Daha sonra Bakraç’ın cenazesi köy mezarlığı önünde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

20 YIL ÖNCE BUGÜN KAYBOLMUŞTU
Kardeşine ait kemikleri kucağında taşıyarak en büyük acıyı yaşadığını belirten ağabey Mustafa Bakraç,” Tam 20 yıl önce bugün kaybolmuştu. Şimdi cenazesi geldi. Biz onu her zaman sağ gelecek diye bekledik ama olmadı. Şimdi yetkililerden kardeşimin faillerini bulup cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Bakraç’ı son gören dayısı Mehmet Gülgen ise, Mehmet’in şuanda hala kayıp olan Hacı Uysal ile gördüğünü söyledi.

Bakraç’ın karın bölgesinden aldığı ateşli silahla vurulması sonucu öldürüldüğü raporda ortaya çıktığı öğrenildi. Konya il jandarma ekipleri cenazesi toprağa verilen Bakraç’ın katillerini yakalamak için çalışmalarına devam ediyor.
Kaynak: İHA