Karsesob Başkanlığı Kayıt Dışı İle Mücadele Başlattı

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday, kayıt dışı ile mücadele ettiklerini, kayıt dışının ekonomiye kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Karsesob Başkanlığı Kayıt Dışı İle Mücadele Başlattı
KARSESOB Başkanı Adem Burulday, makamında düzenlediği basın toplantısında kayıt dışı faaliyet gösteren şahısların ülke ekonomisine ciddi zararlar verdiğini söyledi.

Burulday; “Kayıt dışı ile mücadelede kamu kurum ve kuruluşları çeşitli çalışmalar, toplantılar ve eğitimler yapmakta, kayıt dışının ekonomiye kazandırılması için mesai harcamaktadırlar. Kayıt dışı faaliyet gösteren şahıslar ülkemiz ekonomisine ciddi zararlar verirken, hem yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş, vergisini veren, istihdam yaratan ve katma değer üreten esnaf ve sanatkarlarımızla haksız rekabet içerisine girerek onların zarar etmesine neden olmakta, hem de kalitesiz ve sağlıksız ürünler satarak tüketicilerin sağlığı ile oynamaktadırlar” dedi.

KARSESOB Başkanı Burulday, okul sezonun başlamasıyla birlikte kırtasiye ürünlerinin seyyar satıcılar tarafından satıldığını ve satılan ürünlerle ilgili resmi belge olmadığını ifade etti.

Adem Burulday; “2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının başlaması ile birlikte kırtasiye ürünleri başta olmak üzere çeşitli ürünler, seyyar satıcılar tarafından şehrimizin muhtelif yerlerinde izinsiz olarak satılmakta, satılan bu ürünlere ilişkin herhangi bir belge düzenlenmemekte ve vergi kaybına neden olmaktadırlar. Esnaf ve sanatkarlarımızla haksız rekabet içerisine giren ve kayıt dışı faaliyet gösteren bu satıcıların denetlenerek yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Kars Belediye Başkanlığı ve Kars Vergi Dairesi Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA