Kars'ta İl Özel İdaresi'nin Çalışmaları

KARS - Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, kurum olarak kentin ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun şekildi çalıştıklarını söyledi.

Özbey, yaptığı açıklamada, il özel idarelerin bütün vatandaşlarla, siyasetle ve bürokrasiyle iç içe olan tek kurum olduğunu ifade ederek, bu kuruluşta olan herkesin görevinin bilincinde olduğunu ifade ederek, "Şehirlerimizi ve köylerimizi daha yaşanılabilir kılmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Özbey, şu anda 36 köyde içme suyu çalışmasına devam ettiklerine değinerek, şunları kaydetti:

"405 kilometre stabirilize yol çalışması, 2 bin 800 kilometre arazi ve yayla yolu çalışması, 70 kilometre asfalt bakım onarımı, 274 köyde içme suyu bakım onarımı, 10 köyde hayvan içme suyu göleti yapımını, 52 köyde kanalizasyon yapımı, 2002 ve 2013 yılları arasında en fazla 2007 yılılda 10 okul yapılmış ancak bu sene hedefimiz 46 okul. Bunun 2'si yurt. İş yükümüzün ne kadar olduğu görülecektir."

Özbey, 32 afet konutunun yapıldığını anımsatarak, 23 okula çocuk parkı, 1 sağlık evi yapımı, 19 sağlık evi onarımı, 14 bin civarında fidan dikildiğini kaydetti.

Özbey, kurum olarak ilk kez sulama kanalı yapacaklarına da dikkati çekti.

Kaynak: AA