Karabatak Dergisinin Sonbahar Sayısı Çıktı

Edebiyat dergisi Karabatak, sonbahar sayısıyla okurunun karşısına çıktı.

Karabatak Dergisinin Sonbahar Sayısı Çıktı
Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Her ne kadar yeni dönem ve başlangıçların ayı olsa da eylül, yaygın çağrışıma göre hüznün, vedaların ve göçlerin sembolüdür. Bu nedenle Karabatak onuncu dosyasını göç mevsimine, dolayısıyla şairleriyle bütünleşen kuşlara ayırdı. Bu minvalde Attar’ın Simurg yolcuları, Baudelaire’in Albatros’u, Poe’nun Kuzgun’u, Füruğ’un Akbaba’sı, Saba’nın Güvercinler’i, Zarifoğlu’nun Kartal’ı, Uyar’ın Kuşlar’ı, Schiller’in Turnalar’ı ve Ural’ın Karabatak’ı geçiyor bu sayının gökyüzünden.”
“Küçük Şey Yoktur” ve “Bir’in Sırrı” isimli başyapıtlarıyla okuyucusunun dünyasını sonsuza kadar değiştiren ve “Dünyanın En Büyük Sevgileri ve Acıları Gizli Kalanlardır” diyen Kemal Ural, bu sayının röportaj konuğu oldu. Röportajı Naime Erkovan yaptı.

Karabatak dergisinin onuncu sayının şairleri: Hüseyin Akın, Ayşe Sevim, Çayan Özvaran, Nurettin Durman, Dursun Güzel, Hüseyin Karaca, Yusuf Duruk,Meryem Kılıç, Sümeyra Yaman, HasanAkay, Kamil Remzi Cin, Şafak Çelik,Emirhan Kömürcü, Fuat Eren ve F.Nuriye Torun.

Poetika yazılarıyla Ali Galip Yener, Mustafa Kurt ve Hüseyin Karaca; deneme yazısıyla da Mehmet Sabri Genç Karabatak’ta yer alıyor. Bu sayının öykücüleri Güzide Ertürk, Hasibe Çerko,Demet Soysal, Sümeyra İkiz ve Bünyamin Demirci. Ömer Hayyam rubai tercümelerini konu alan kitap tanıtım yazısıyla Naci Akıncı ve Odak köşesinin bu sayıki fotoğraf sanatçısı Metin Arabacı da derginin önemli isimleri. Ayrıca, gezi yazılarıyla Karabatak okurlarını karşılayan Rahşan Tekşen, F. Hande Topbaş ve H. Hümeyra Şahin; tiyatro yazısıyla Hüseyin Sorgun; sinema yazısıyla Hakan Bilge; aktivist yazılarıyla Oya İşeri Gever; fotoğraflarıyla Kemal Kaya; çizimleriyle Ertan Sertöz, fotomanipülasyonları ve enfes tasarımlarıyla Sedat Gever’i de unutmamak gerekiyor.
Kaynak: İHA