Elazığ'da Çiftçilere Makine Ekipman Desteği Verildi

Elazığ’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 406 çiftçiye makine ve ekipman desteği verildi.

Elazığ'da Çiftçilere Makine Ekipman Desteği Verildi
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, makine ve ekipman dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı kapsamında 2006 yılından beri Elazığ’da bin 399 çiftçiye makine alet ve ekipman dağıtıldığını, 2013 yılında ise 406 çiftçiye alet ve ekipman dağıtımı yapacaklarını söyledi.

Program kapsamında bu yıl müracaat eden çiftçilerin yüzde 80’inin talebini karşıladıklarını aktaran Kaygusuz, "Bu yıl ilimize tahsis edilen 1 milyon 312 bin lirayı 406 çiftçimize dağıttık. Bunun karşılığı olarak da 406 makine ekipmanı dağıtacağız. Ülkemiz tarımına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. İnşallah bereket getirir. Bu projedeki amacımız üreticilerimizin yeni teknolojilerle tanışıp hem kendilerine yardımcı olması hem uluslar arası düzeyde rekabet şansını geliştirici bu aletlerden fayda sağlayıp memleketimize bol ve kaliteli ürünler üretilmesini sağlamak için bu makine ve ekipmanlar dağıtılmaktadır. Bu program 2015 yılına kadar devam edecektir. Makine ve ekipmanlarımızın yüzde 50’si devlet desteklidir. Yani 50 bin liralık makine alana 25 bin lira hibe olarak çiftçimize ödenecek" dedi.

Elazığ Vali Yardımcısı Tarık Bahadır ise çiftçilere dağıtılan makine ve ekipmanların Elazığ tarımını çok faydalı bir noktaya taşıyacağını söyledi.

Gelecek yılda Elazığ tarımının bereketli olması temennisinde bulunan Bahadır, "Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Tarık Bahadır ve davetliler, makine ve ekipmanları inceledi.
Kaynak: İHA