Araklı'da Şehitler İçin 4. Geleneksel Anma Töreni Düzenlendi

1916 yılında Osmanlı-Rus Savaşı'nda Araklı ilçesi Yeşilyurt'ta Ruslar'la çarpışan ve şehit düşen 87 asker için anma töreni düzenlendi.

Araklı'da Şehitler İçin 4. Geleneksel Anma Töreni Düzenlendi
Yeşilyurt Beldesi'nde bulunan şehitlikte düzenlenen törene Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Merkez Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, Garnizon Komutanı Coşkun Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kurçenli, daire amirleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı konser verdi. Hafız Hüşeyin Suiçmez’in Kur’an ziyafetiyle başlayan törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Kalaycı katılımlarından dolayı misafirleri ile törenlerin yapılmasına destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Anma töreninde konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu vatanı kanları ve canlarıyla bizlere bırakan aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, "Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak kahraman şehitlerimize layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehitlerimizle iftihar ediyoruz. Örnek bir programla kahraman şehitlerimizi anıyoruz. Mekanları cennet olsun. 1915 yılı çok önemli. Bu yılda 4 kıtada 4 cephede Allah’ı, Peygamberi, Kur’an-ı, vatanı savunan bu milletin o zaman olduğu gibi Suriye’de de bugün zulmün karşısında olduğunu hepinize ifade etmek istiyorum. Bu ülkeyi bizlere ebedi yurt olarak bırakmak için canlarını ve kanlarını veren kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, konuşmasında belde belediyelerinin kapanması sonrasında mevcut belediye başkanlarının bilgi ve birikimlerinden faydalanılacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra Trabzon Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi. Kur'an-ı Kerim ve şiirlerin okunmasının ardından etkinliklere katkıda bulunanlara plaket verildi.

Şehitleri anma töreni yapılan dualarla son buldu.
Kaynak: İHA