Konya’ya Atanan Öğretmenler Göreve Başlıyor

Konya’ya atanan çeşitli branşlardaki 486 öğretmen, görevlerine başlamak için kayıtlarını yaptırmaya başladı.

Konya’ya Atanan Öğretmenler Göreve Başlıyor
2013-2014 eğitim ve öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında görev yapmak isteyenler, 2-6 Eylül tarihleri arasında internet üzerinden başvurularını gerçekleştirmişti. Alınan başvurular, 9 Eylül tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı. Başvurusu kabul edilen bazı öğretmenler, 11 Eylül tarihinde atandıkları kurumlarda görevlerine başlamak için kayıtlarını yaptırmaya başladı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, görevlerine başlamak için Konya Lisesi’ne kayıt yaptırmaya gelen bazı öğretmenleri tebrik ederek, bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından Konya’ya atanan öğretmenler hakkında açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “2-6 Eylül tarihleri arasında başvurularını yapan arkadaşlarımız, şuan burada kayıtlarını yaptırmak için müracaat etmeye başladılar. 9 Eylül’de sayın bakanımız İstanbul’dan düğmeye bastı ve 36 bin civarında öğretmenimizin ataması gerçekleştirildi.

Bu atamalardan ise 486 öğretmen Konya'ya ilk atamayla gelmiş oldu. Biz kendilerine bugün vesilesiyle hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Gürsoy, bazı öğretmenlere çiçek verdi. Ardından da kayda gelen öğretmenlere Konya şekeri ikram edildi.

Mezun olduktan bir sene sonra atandığını dile getiren Rehber Öğretmeni Müjgan Kavas, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Nasıl olacak diye bekliyorum. Zaten yeni mezunum, bir senedir bekliyorum. İlk atama da atandım. 5. tercihimdeki Ilgın ilçesine atandım” diye konuştu.

Konya’da çeşitli branşlarda 476, milli sporculardan beden eğitimi öğretmeni olarak 6, kurumlar arası açıktan atama olarak 4 öğretmen olmak üzere il geneline toplamda 486 öğretmen atandı.
Kaynak: İHA