Globelıcs 2013 Konferansı Yarın Başlıyor

ANKARA - İnovasyon ve teknolojik değişim süreçlerinin ekonomik ve toplumsal yapıya yansımalarının tartışılacağı 11. GLOBELICS Konferansı, yarın Ankara'da toplanacak.

Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, inovasyon ve teknolojik değişim süreçlerinin ekonomik ve toplumsal yapıya yansımalarını araştırmak amacıyla dünyanın çeşitli bölgelerindeki akademisyenlerce oluşturulmuş ağ olan Global Network for Economics of Learning, Innovation and Competence Building Systems Konferansının 11'incisine, Ankara yarın evsahipliği yapacak.

"Artan küreselleşme çağında girişimcilik, inovasyon politikası ve kalkınma" başlığıyla toplanacak konferans, Ankara Kalkınma Ajansı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Politikaları Araştırma Merkezi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rekabet Araştırma Merkezi ve GLOBELICS ortaklığıyla 11-13 Eylül arasında ODTÜ'de gerçekleştirilecek.

Avrupa, ABD, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika'dan konusunda uzman konuşmacıların katılacağı konferansta, 45 ülkeden 300'e yakın araştırmacı ve politika yapıcı bir araya gelecek.

İnovasyon, girişimcilik ve bölgesel kalkınma dahil 7 özel oturum ve 50 paralel oturumun gerçekleştirileceği konferansta, 170 bildirinin sunulması bekleniyor.

Konferansta üzerinde yoğunlaşılacak alt temalar ise şöyle:

"Bilim, teknoloji ve inovasyon politikaları, finans kurumları, fikri mülkiyet hakları, inovasyon ve kalkınma, sektörel inovasyon sistemleri, sanayi politikası ve bölgesel kalkınma, ulusal ve bölgesel inovasyon sistemleri, girişimcilik ve inovasyon yönetimi, özgün ve yerel bilgi, enformel sektör, inovasyon ve kalkınma, iş örgütlenmesi, eğitim ve iktisadi kalkınma, katılımcı inovasyon, toplumsal cinsiyet ve kalkınma, gelişmekte olan ülkelerde inovasyon, sürdürülebilir kalkınma ve enerji, teknolojik altyapı ve teknolojik yetenekler, teknolojik sistemler, yaratıcılık, öğrenme ve inovasyon, uluslararası ticaret, doğrudan yabancı sermaye yatırımları, değer zincirleri ve inovasyon ağları inovasyon, büyüme ve teknolojiyi yakalama, inovasyon tabanlı büyüme için kamu politikaları, örgütsel öğrenme, firma yetenekleri, inovasyon ve kalkınma."

Kaynak: AA