Suriyeli Ailelere Bayram Ziyareti

OSMANİYE - Osmaniye ve Suriye Halkı Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu üyeleri, kent merkezinde kiralanan evlerde kalan Suriyeli aileleri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Platform Başkanı Süleyman Dağ, AA muhabirine, Suriyeli ailelerle bayram sevincinin paylaşıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Suriyeli ailelerin bayramı buruk kutladığını ifade eden Dağ, şunları kaydetti:

"Bayram sevincimizi Suriyeli kardeşlerimizle paylaşmak bizleri çok mutlu etti. Onları ziyaret etmek, bayramlarını kutlamak, çocuklara hediye vererek yüzlerini güldürmek çok güzel. Suriyeliler, ülkelerinden ayrılar, bayramı buruk kutluyorlar ama inşallah bu savaş biran önce bitecek ve bu kardeşlerimizde kendi vatanlarında huzur içinde yaşamaya başlayacak. İşte savaşın o kötü izlerini sildirmek için bizler elimizden geldiği kadar onların yanında oluyoruz. Bu gün de bayramlarını kutlamak istedik."

Dağ, kent merkezinde akrabalarının yanında veya kiralanan evlerde kalan bin 500 aile olduğunu ve onlara çeşitli yardımlarda bulunulduğunu da belirtti.

Suriyeli ailelere yönelik en kapsamlı çalışmanın Ramazan'da yapıldığını bildiren Dağ, şöyle devam etti:

"Akrabalarının yanında veya kiralanan evlerde kalan yaklaşık bin 500 aileye elimizden geldiğince yardımda bulunduk. Diyanet Vakfı, sivil toplum kuruluşları ve platformumuza destek veren derneklerin katkılarıyla bin 450 paket gıda yardımı yapıldı. Bunların dışında halkımızın Suriyeli komşularına yapmış olduğu yardımlar da var. Yardımlar kapsamında 800 kardeşimize derneğimiz aracılığı ile elbise, 4 bin lira zekat ve fitre olarak dağıtıldı. Ayrıca 200 aileye de 25 liralık alış veriş kartı verildi.

Bayrama kadar yaptığımız yardımlara bundan sonra da devam edeceğiz. Bu güne kadar halkımızın gayretleriyle 4 tır dolusu Suriye'deki kardeşlerimize yardım gönderdik."

Suriye'nin Humus kentinden 4 ay önce ailesiyle Osmaniye'ye gelerek Karaboyunlu Mahallesi'nde kiralanan evde kalan Kemal Muhammed ise bayram ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Platform üyelerinin ve ve komşularının kendilerine yardımda bulunduğunu anlatan Muhammed, "Annem, eşim, 9 çocuğum ve 2 ablamla Suriye'den 4 ay önce geldik. Burada ne iş olursa yapıyorum. Komşularımız bizlere yardımcı oluyor. Bayram ziyaretinden dolayı mutluyuz. Allah razı olsun" dedi.

Platform üyeleri daha sonra çocuklara hediye verdi.

Kaynak: AA