Muş Yaylalarında Bayram Coşkusu

MUŞ - Muş'ta çözüm sürecinden önce, yıllarca çatışma ve operasyonlarla anılan Şenyayla ve Kozma Dağı'nda, artık silah sesi değil bayram havası hakim.

Çözüm süreci ve Ramazan Bayramı ile adeta çifte bayram yaşayan besiciler, ilk defa huzur ve güven ortamı içinde yaylalarda bayramı kutlamanın tadını çıkardı.

Badikan aşiretinin önde gelenlerinden Mehmet Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonların durması ile yıllardır ilk kez huzurlu bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Başbuğ köyünden gelerek, Şenyayla ve Kozma Dağı'nda akrabalarıyla kurdukları çadırlarda bayramlaştıklarını ifade eden Çelik, süreci başından beri desteklediklerini ve sonuna kadar da destek vereceklerini belirtti.

Çelik, şöyle konuştu:

"Nevruz'dan bu yana başlayan süreçle yüzler gülmeye başladı.

Toprak gülüyor, ağaç gülüyor, dereler gülüyor ve insanlar daha fazla gülüyor. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda güvenlik nedeniyle çok az sayıda misafirimiz olurdu. Herkesi korku ve endişe içinde ağırlıyorduk. Bu yıl yüzlerce insanı ağırlıyoruz. Çok rahatladık ve herkes özgürce dolaşabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda bayram ve düğünlerimiz bile üzüntü ile geçiyordu. Bu yıl huzur ve güven içinde bayramlaşıyoruz. Bu süreci başlatanlara, millet olarak teşekkür ederiz."

Mensucan Öztürk isimli kadın ise geçen yıl bayramda sürekli silah ve top sesleri duyduklarını belirterek, bu yıl çok huzurlu olduklarını ve bayramı kutladıklarını ifade etti.

Öztürk, "Artık silah sesi duymak istemiyoruz. Annelerin gözyaşını görmek istemiyoruz. İnsanların huzurlu ve özgürce yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA