MHP’li Işık'tan Ak Parti'ye Hastane Eleştirisi

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP), Kütahya Milletvekili Alim Işık, hükümeti ve AK Parti Simav İlçe Teşkilatı'nın ilçeye yapılması planlanan hastane inşaatıyla ilgili tutumunu eleştirdi.

MHP’li Işık'tan Ak Parti'ye Hastane Eleştirisi
Sağlık Bakanlığı tarafından Simav’a yapımı planlanan 150 yataklı modern hastane konusunda Kütahyanın AK Parti'li milletvekilleri ve ilçe teşkilatını samimiyetsiz bulduğunu ifade eden MHP’li Işık, “Şayet Simav’a tam iki yıldır hastane yapılamıyorsa bunun tek sorumlusu Kütahya’nın AKP’li milletvekilleriyle becereksiz ilçe teşkilatıdır. Bu hususta milletvekilleriyle ilçe yöneticilerini halkı kandırmak ve bunun sorumlusu olarak belediye başkanı Kasım Karahan’ı göstermek için adeta çırpındıklarına şahit oluyoruz. Simav gibi büyük bir ilçede 2011 yılından bu yana yeni bir hastane yapılamıyorsa bunun tek sorumlusu hem millvekilleri hem de beceriksiz ilçe yöneticileridir. Bunun sorumluluğu da vebali de milletvekilleriyle ilçe yöneticilerin sırtındadır” dedi.

Sağlık Bakanlığının Simav’a yeni bir hastane yapımı için belediyeden hazine arazisi istediğine vurgu yapan MHP’li Işık, “Belediye bu hususta elinden gelen gayreti göstermiştir. Belediye Sağlık Bakanlığının hastane yapımına uygun bulduğu üç ayrı yer için meclisten oy birliğiyle sağlık alanı tahsis kararı alarak bakanlığa sunmuştur. Ancak bakanlık bu alanlara hem milletvekilleri hem de ilçe teşkilatının yanlış yönlendirmesi sebebiyle sıcak bakmamış ve hastane yapımını geciktirerek halkı iki yıldır mağdur etmiştir” dedi.

Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremde orta hasar gören iki bloğunun tam bir inceleme yapılmadan boşaltıldığını ve halkın iki yıldır tek bir blokta zor şartlar altında sağlık hizmeti almak zorunda kaldığına vurgu yapan Işık, “Sağlık Bakanlığı 2011’de boşalttığı iki bloğu yıkamıyor. Yerine yeni bir hastane de yapamıyor. Şimdi başa dönüldü. Bakanlık boşaltılan bu iki bloğun güçlendirilmesine karar verdi. Hem bizler hem de belediyenin bu yöndeki görüşüne o dönem gülüp geçenler şimdi dediğimize geldi. Ancak onların bu beceriksizlikleri yüzünden Simav halkı hiç de hak etmediği bir şekilde tam iki yıldır sağlık çilesi çekmektedir. Bunun vebalini nasıl öderler bunu Allah biliyor” diye konuştu.

Bir yandan hastanenin orta hasarlı iki bloğuna güçlendirme kararı alanların bir yandan da yeni hastane binasının belediyenin tapulu malı olan Leylükkürü mevkiindeki yeşil alana yapılması yönünde talimatlar yağdıran beyanatlarının tam bir çelişki yumağına dönüştüğüne vurgu yapan MHP’li Işık, “AK partililerin Simav’a yapılacak yeni hastane hususunda ne kadar samimiyetsiz oldukları gün yüzüne çıkmıştır. Halk kendisine iki yıldır sağlık çilesi çektirenin kim olduğunu anlamıştır. Bu gün için sesini çıkaramayan halkın yarın sandıkta hesap soracağını unutmasınlar” şeklinde konuştu.

Aranılan zemin için hastanenin şimdiki yerinin çok uygun olduğuna vurgu yapan Işık, “Milletvekillerimize ve ilçe yöneticilerimize bir kez daha seslenmek istiyorum. Gelin sırf bizim görüşümüz olduğu için inatlaşmaktan vaz geçin. Yeni hastane binasını şimdiki yerine yapın. Burası hem coğrafi, hem fiziki hem de ilçe merkezine olan yakınlığı yüzünden tam sizin aradığınız bir yerdir. Yeter ki bir an önce hastaneyi yapın da bu milleti sağlık çilesi çekmekten hep birlikte kurtaralım “dedi.

Kaynak: İHA