Kuyucak ve Bozdoğan'daki Orman Yangını Söndürüldü

Aydın'ın Kuyucak ve Bozdoğan ilçelerinde dün çıkan orman yangınları, yoğun mücadele ile kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kuyucak ve Bozdoğan'daki Orman Yangını Söndürüldü
Çok sayıda ekiple müdahale eden Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Bozdoğan’da makilik alan, Kuyucak’ta ise çam ve meşe ağaçlarının daha fazla yanmasını önledi.

Edinilen bilgiye göre ilk yangın, Bozdoğan ilçesinin Olukbaşı köyünün üzerinde bulunan makilik alanda saat 13.15 sıralarında meydana geldi. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin müdahalesiyle kısa süre içerisinde söndürülen yangında, 3 hektar makilik alan yanarak zarar gördü. Soğutma çalışmalarının devam ettiği sırada Kuyucak ilçesinden de yangın ihbarı alan ekipler, parça parça Kuyucak’a sevk edildi. Bozdoğan’da yanan alanın tamamen söndürülmesinin ardından tüm ekipler, Kuyucak’ın Devecilerdamı mevkiinde çıkan orman yangınına müdahale etti. Saat 17.00 sıralarında başlayan yangının yol kenarına atılan bir izmarit sonucu çıktığı tahmin edilirken, yangında meşe ve çam ağaçları zarar gördü. Söndürme çalışmalarında havadan 2 uçak ve 3 helikopter, yerden ise 15 arazöz ile 5 su tankeri ve 60’dan fazla yangın söndürme işçisi çalıştı. Yangın 3 saat gibi kısa bir sürede söndürülürken, 2 hektar çam ve meşe ağaçlarının bulunduğu alan yanarak zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmalarını sürdüren ekipler, gece yarısına doğru çalışmaları sonlandırdı.
Kaynak: İHA