Ereğli’de İki Ayrı Bölgede Orman Yangını Çıktı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde iki ayrı noktada orman yangını çıktı.

Ereğli’de İki Ayrı Bölgede Orman Yangını Çıktı
Edinilen bilgiye göre, ilk yangın ilçeye baplı Ormanlı Beldesi Uludağ Köyü’nde 200 hektar ormanlık alanda çıktı. Yangının başlaması ile birlikte köylüler itfaiyeye haber verdiler. İtfaiye ekipleri yangının çıktığı noktada yol olmaması nedeniyle müdahale etmekte güçlük çektiler. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın 200 hektar alandaki ormanlık araziyi tehdit etmeye başladı.

Çıkan yangının söndürülmesi için Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çağırılan itfaiye helikopter havadan destek veriyor. Çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiği yangının halen kontrol altına alınamadığı belirtiliyor.

Ereğli’de ikinci yangın ise saat 16.00 sıralarında Aktaş Mahallesi türbe altı mevkisinde ki ormanlık alanda çıktı. Ufak bir çalılık alanda başlayan yangın rüzgârında etkisi ile kısa sürede geniş bir kesime yayıldı. Çıkan yangın sonrası Ereğli Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale ettiler. Şiddetli rüzgar nedeniyle birçok yerde aynı anda devam eden yangını kontrol altına almakta güçlük çeken Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri ERDEMİR ve Karadeniz Bölge Komutanlığı’ndan takviye ekip istedi. ERDEMİR ve Karadeniz Bölge Komutanlığı’na bağlı itfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile yangın saat 18.30 sıralarında kontrol altına alınarak yarım saat süren soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürüldü. Ormanlık alanda çıkan yangının çevredeki evlere sıçrama ihtimali nedeniyle mahalle sakinleri de kısa süreli panik yaşadılar. Yangın bölgesinde bir ambulans yaşanabilecek yaralanmalara karşı hazır bekletilirken, polis ekipleri de yangın bölgesinde güvenlik önlemi aldılar.

Kdz. Ereğli Belediye İtfaiye Müdürü Muhammet Ateş yangın söndürme çalışmalarına katılan ekipleri uzaktan telefonla duman çıkan noktalara göndererek, yangın söndürme çalışmalarını yönlendirdi

İHA muhabirine konuşan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş yangına Ereğli Belediyesi, ERDEMİR ve Karadeniz Bölge Komutanlığı olmak üzere 7 itfaiye aracı ve 100 kişilik bir ekiple müdahale ettiklerini söyledi.

Rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüyen yangını kontrol altına aldıklarını belirten Ateş, soğutma çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA