Sultanahmet'te Onbinler Bayram Namazında Buluşuyor

İSTANBUL - "Namaz Gönüllüleri Platformu" ve "Mihrap Gönüllüleri Platformu"nun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çağrısı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı özel programlar eşliğinde eda edilecek bayram namazı için İstanbullular Sultanahmet Camisi'ni doldurdu.

Özellikle sosyal medya üzerinden uzun süredir, "İslam aleminin ve tüm insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılara karşı huzur ve saadet için hep birlikte bayram namazını kılmak ve dua etmek" için yapılan çağrılara kulak veren İstanbullular bayram namazı saatinden yaklaşık bir saat öncesinde camiyi ve avlusunu tamamen doldurdu.

Camiye sivil araçlarıyla gelmeye çalışan vatandaşlar Sultanahmet Camisi'ne çıkan yollarda kuyruklar oluşturdu.

Toplu bayram namazı için yapılan çağrılar üzerine kadınlar, çocuklar ve yaşlıların da Sultanahmet Camisi'ne geldiği görülüyor. Vatandaşların yoğun katılımı nedeniyle yer sıkıntısı yaşanabileceği ihtimali üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri vatandaşların üzerinde namaz kılmaları için tek kullanımlık seccade dağıtıyor.

-Program, Diyanet TV'den canlı yayınlanıyor

Bayram namazı programı için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği program başladı.

Sabah namazıyla başlayan etkinlik Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük'ün vaazıyla devam ediyor.

Küçük, verdiği vaazda İslam alemindeki birlik ve beraberliğe vurgu yaparken, Allah katında üstünlüğün "takva" ile olduğunu belirtti.

İslam dinine yapılacak hizmetin ve tebliğin öneminden bahseden Küçük, her Müslümanın insanları İslam'a çağırması gerektiğini, Türk milletinin Müslümanlığı kabul ettikten sonra İslam'a büyük hizmet ettiğini söyledi.

Programda çok sayıda din adamı da hazır bulunuyor. Bayram namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldıracak.

Kaynak: AA