Dördüzlerden Hasan Akgün’e Sürpriz Bayram Ziyareti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ilçe halkıyla bayramlaştı.

Dördüzlerden Hasan Akgün’e Sürpriz Bayram Ziyareti
Başkan Hasan Akgün’ün doğduklarından itibaren yardımında bulunduğu 12 yaşındaki dördüzler başkan Akgün’e sürpriz ziyarette bulundu. Dördüzler bayramlaşma töreninin maskotu oldu.
İstanbul’da durumları olmadığı halde dördüz bebek dünyaya getiren Nazekat Akkaya’nın yardımına 12 yıl önce Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün koştu. Akgün, masrafları hayli fazla olan dördüz bebeklerin masraflarını karşıladı.

YÜREMEYE BAŞLADILAR HASAN AKGÜN’ÜN YANINA KOŞTULAR
Yaklaşık 2 yaşından itibaren yürümeye başlayan Tugba, Yusuf, Adem ve Rabia isimli kardeşler soluğu Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yanında aldı. 10 yıldan beri her bayram Hasan Akgün’ü ziyaret eden dördüzler hem harçlıklarını alıyor, hemde vefa örneği sergiliyor.

Bu bayram da dördüzler, soluğu başkan Hasan Akgün’ün yanında aldı. İnşaatı devam eden belediye binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan çocuklar, Hasan Akgün’ün elini öperek harçlıklarını aldı. Dördüz kardeşler bayramlaşma töreninin de adeta ilgi odağı oldu.

ANNE NEZAKET KARAKAYA: “ONLARI BÜYÜTMEK MASAL GİBİYDİ”
Her sene geldiklerini belirten anne Nezaket Akkaya, “Hasan Akgün beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Bana her konuda çok destek oldu. Ben utanıyordum gelmiyordum ama bu sefer çocuklar beni istedi. Gerçekten ona çok teşekkür ediyorum. Eşimin maaşı mama almaya yetmiyordu. Mama almasına, herşeyine çok yardımcı oldu. Bunlar yürümeye başladı başlayalı geliyoruz. Çok istiyorlar. Başkan harçlık verince biraz hoşlarına gidiyor” dedi.

Dördüzleri büyütmenin adeta masal gibi olduğunu ifade eden Nazeket Akkaya, “Şimdi komik geliyor. Çok zorluk çektim. Bunların büyümesi ni anlatmak için evde kamera olması lazımdı. Bütün eşyalarımı kırdılar. Dördünün dünyaya gelmesi çok zor. Maneviyat olarak zorlanmadık ama maddi olarak zorlandık. Anlaştıkları yerde oluyor, kavga da ediyorlar. Hepsi farklı farklı karakterlere sahip” şeklinde konuştu.

“BAZEN GEÇİNEMİYORUZ AMA KARDEŞLERİMİ SEVİYORUM”
Dördüzlerden Tuğba birbirlerini çok sevdiklerini söyleyerek, “Bayram kutlamaya geldik. Her bayram geliyoruz” dedi.

Yusuf Akkaya ise, “Hasan Akgün’ü çok seviyorum. Bazen geçinemiyoruz. Kavga ediyoruz ama yine de kardeşlerimi çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Dört kardeş birlikte iyi anlaştıklarını belirten Adem ise “Her bayram buraya geliyoruz. Hasan Akgün’ün bayramını kutluyoruz, harçlık alıyoruz. Onu seviyorum. Bazen kardeşlerim kayboluyor. Onu bulamadığımda üzülüp ağlıyorum. En çokta ben kayboluyorum” diye konuştu.

Kardeşinin sürekli bisiklet ile kaybolduğunu ifade eden Rabia ise “Kardeşim bisiklet sürürek uzaklara gidiyor. Onu aramak için heryere bakıyoruz ama başka birinin evinde buluyoruz” şeklinde konuştu.

“AKAN KANLARIN DURMASINI İSTİYORUM”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, inşaatı devam eden belediye binasında ilçe halkıyla ve protokol ile bayramlaştı. Başkan Hasan Akgün, büyüklerin ellerinden öpmeyi ihmal etmedi. Ramazan bayramını tebrik eden Hasan Akgün, “Tüm ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan bayramını tebrik ediyorum, yüce Allah’tan hayırlara vesile olmasını, özellikle İslam coğrafyasında akan kanların durmasına vesile olmasını Allah’tan diliyorum. İnşallah tekrarını nasip eder. Büyükçekmece yeni belediye binasının önünde halkımızla birleşiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA