Twitter'da İspiyon Butonu!

Şiddet, tehdit ve hakaret içeren twit’leri bildirmek için harekete geçen Twitter, iPhone’ların ardından Android ve web’e yönelik de “kötüye kullanımı bildir” butonunu bu ay devreye alıyor...

Twitter'da İspiyon Butonu!
İngiltere 'de gazeteci Caroline Criado-Perez 'in banknotlara kraliçenin yerine başka kadınların da fotoğraflarının basılması için yürüttüğü kampanya sonrası Twitter üzerinden aldığı tehdit ve tecavüz mesajları, sosyal ağa adım attırdı. Twitter 'ın kötü kullanımını önlemek için harekete geçen şirket, sosyal ağa artan tepkiler üzerine yeni Twitter Kuralları 'yla birlikte “report abuse” (kötüye kullanımı bildir) düğmesini bütün platformlar için kullanılabilir hale getirdi.

Halihazırda, iOS işletim sistemli iPhone ve iPad 'lerde bulunan bu özellik tuşunu (Twit 'i Bildir), diğer mobil platformlara ve web sitesine taşıyacağını duyuran Twitter, artık hizmet verdiği bütün platformlarda kötüye kullanımı bildirme düğmesinin kullanılacağını açıkladı. Uygulama, bu ay Android işletim sistemli mobil cihazlar ve web 'te (twitter.com) yerini alacak. Twitter 'ın mevcut güvenlik sisteminin küfür ve tacizi engellemede başarısız olduğuna dikkat çeken CriadoPerez 'e destek için change.org üzerinden yürütülen imza kampanyasına 125 binden fazla kişi destek vermişti.

KÖTÜYE KULLANIM VE 'ŞİDDET 'E TANIM GELDİ
Yeni Twitter Kuralları 'nda kötüye kullanım, “Şiddet ve Tehditler” başlığında, “Başkalarına yönelik açıkça şiddet içerikli tehditler yayınlayamaz veya duyuramazsınız” ifadesiyle tanımlanıyor.

TAYFUN ACARER DE TALEP ETMİŞTİ
Geçtiğimiz haftalarda Türkiye 'ye yönelik sahte hesap silme operasyonu yapan Twitter ile Silikon Vadisi 'nde yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi veren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Twitter 'ın sahte hesaplarının silinmesinin yanı sıra Twitter 'dan hesapların yanına hesabın şikâyet edilmesi veya sahte olduğunun belirtilmesi için bir buton konmasını da talep etmişti.