Rize'de Arıcılara Kovan ve Arıcılık Malzemeleri Dağıtıldı

RİZE - Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce organik arıcılığın geliştirilmesi amacıyla arıcılara kovan ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı.

Hemşin ilçesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut, Hemşin Kaymakamı Faruk Erdem, Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar ve vatandaşlar katıldı.

Karal, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk bal ormanları projesini Rize'den başlattıklarını belirterek, "İlk ayağını Hemşin ilçesinden başlattık. Bu bölgemizin balı zaten kaliteli. Tarihteki sayfaları karıştırdığınızda Osmanlı saraylarının bal ihtiyacının Hemşin bölgesinden tedarik edildiğini görürsünüz. Hemşin balını gerçekleşen bu organik üretimle beraber yeniden dünya markası haline getirmek istiyoruz" dedi.

Karal, Rize'de 2012 yılında arıcılara 535 milyon 973 lira hibe desteği sağlandığını ifade ederek, "Bugün burada 20 çiftçimize bin 240 kovan, bunlara ait 12 bin 400 temel petek çerçevesi, 600 ana arı, 8 yerleşim birimine 8 bal süzme makinesi, 8 yerleşim birimine 8 bal dinlendirme tankı verilecek ve bu çalışmalar devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: AA