Eskişehir’de ‘Dev Güllaç’ Rekor Denemesi

Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi ve Neoplas Alışveriş Merkezi’nin işbirliğiyle rekor denemesi için yapılan ve 350,400 kilogram gelen ‘Dev Güllaç’ın Guinness rekorları arasına girmesi bekleniyor.

Eskişehir’de ‘Dev Güllaç’ Rekor Denemesi
Alışveriş merkezi bahçesinde, 7. Noter Vekili Emine Arslan ve jüri üyeleri huzurunda yapılan ‘Dev Güllaç’ın yapımında 4 usta çalıştı. Yaklaşık 4 saat süren çalışma neticesinde ‘Dev Güllaç’ hazırlanarak süslemeleri yapıldı. Daha sonra ise yapılan güllaç, Tepebaşı Belediyesi tarafından alışveriş merkezi bahçesinde verilen iftar yemeğinde 3 bin 500 kişiye ikram edildi.

Rekor denemesi sonrası açıklamalarda bulunan 7. Noter Vekili Emine Arslan, rekor denemesi sonucunda Guinness rekorlunun kırılmış olması gerektiğini belirterek, “Rekorun kırılmış olması lazım. Çünkü Guinness en az 200 kilogram olması şartı aramış. Yani Guinness’te 200 kilogramlık güllaç olmadığı için en az bu miktarda güllaç olması gerektiği söylenmiş. Bizim güllacımız 350,400 kilogram olduğu için doğal olarak rekor kırılmış oluyor” dedi.

‘Dev Güllaç’ın yapımında kullanılan malzemelerin resmi miktarlarını da açıklayan Arslan, “İlk olarak gıdaların ağırlığı tartıldı. Tepsi boş olarak tartıldığında 119,60 kilogram olduğu görüldü.

Daha sonra güllaç içerisine konulacak süt, dara ağırlığıyla birlikte 274,60 kilogram olarak ölçüldü. Dara ağırlığı olmayan 27,8 kilogram ceviz tartıldı. 30,6 kilogram güllaç yufkasının ağırlığı tespit edildi. 1 kilogram vanilya, 50,2 kilogram da şeker ölçüldü. Ardından da ustalar bu malzemelerle güllacı yaptılar” diye konuştu.

Neoplas Alışveriş Merkezi Müdürü Evren Kırcalı ise, rekor denemesini başarıyla gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını anlatarak şöyle konuştu:
“Hedefimiz olan 350 kilogramı yakaladık, hatta bu miktarı da geçtik. Aslında rekoru kırmamız için 200 kilogramı bulmamız yeterliydi ama biz bunun üzerine çıktık. Tabi ki 3 gün sonra bu resmi olarak açıklanacak. Emeği geçen ustalarımıza da teşekkür ediyorum. Bu anlamda çok sevinçliyiz.”
Kaynak: İHA