Elazığ Belediyesi'nin Çalışmaları

ELAZIĞ - Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, devam eden bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Selmanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle Sürsürü, Sanayi, Kırklar, Abdullahpaşa gibi doğalgaz hattı geçen mahallelerde asfalt sıkıntısının devam ettiğini belirtti.

Bu yerlerde doğal gaz kutularının konulması dolayısıyla asfalt yapımının gerçekleştirilemediğini açıklayan Selmanoğlu, bu işlerin bir an önce bitirilmesi için doğal gaz firmasını sıkıştırdıklarını ve çalışmaları hızlandırmak için yeni bir asfalt üretim tesisi kurmakta olduklarını kaydetti.

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Aksaray ve Sürsürü mahalleleri başta olmak üzere kentin güneyindeki diğer mahallelerde altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade eden Selmanoğlu, Şorşor Deresi'nin ıslahı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Daha önce Şorşor Deresi'nin 200-300 metre yakın bir kısmını kapalı alana almıştık. Bu kapalı alan sayısını artırmak için çalışmalarımız sürüyor ve çevre sağlığına dikkat ederek burası için yeni bir ihale ilanına çıktık. Bu ihale sonrası burada çalışmalarımız devam edecek, bu kez kapasitesi 800'den daha büyük borular ile Şorşor Deresi'ni kapatmaya çalışacağız."

Selmanoğlu, hizmetleri özveriyle sürdüreceklerini bildirdi.

Kaynak: AA