Dünya Kültürleri Samsun'da Buluşuyor

SAMSUN - Samsun Büyükşehir Belediyesince 32'incisi düzenlenen "Uluslararası Halk Dansları Festivali" kapsamında 18 ülkeden 650 dansçı misafir edilecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, düzenlediği basın toplantısında, dünyanın bir çok farklı ülkesinden yüzlerce dansçıyı 2 hafta boyunca Samsun halkı ile buluşturacaklarını söyledi.

Her yıl 17-30 Temmuz arasında gerçekleştirilecek festivalin geçen yıl sel felaketi nedeniyle yapılamadığını belirten Çamaş, şunları kaydetti:

"Uluslararası Halk Dansları Festivali 32'inci yaşını kutlayacak. Bu yıl festivale Rusya Federasyonu'ndan Karaçay-Balkar, Rusya Federasyonu'ndan Başkurdistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu'ndan Çeçenistan, Azerbaycan, Makedonya, Rusya Federasyonu'ndan Çuvaşistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Rusya Federasyonu'ndan Kuzey Osetya, Rusya katılacak. Ayrıca Yetenek Sizsiniz yarışması finalistlerinden Kuzeyin Uşakları ile ev sahibi adına Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu dansçıları performanslarını sergileyecek."

-Türk dünyasından sanatçılar da konser verecek

Halk dansları gösterileri öncesinde konser programlarının da düzenleneceğini ifade eden Çamaş, "Türk ülkelerinden katılım yapacak sanatçılar her akşam sahne performansları öncesinde ve sonrasında verecekleri konserlerle festivale renk katacak. Dombıra ustası Nogay sanatçısı Arslanbek Sultanbekov Kazakistan'dan, festivale katılırken, Türkçe Olimpiyatları Moskova 2'incisi Rida Timershaekhova Rusya Federasyonu'ndan Başkurdistan'dan, Kalmuk Özerk Cumhuriyeti pop sanatçısı Gilyana Belbeeva'da festivale katılacak" şeklinde konuştu.

-Gösteriler Cumhuriyet Meydanı'nda

Gösterilerin bu yıl ilk kez Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağını kaydeden Çamaş, "Festival kortej yürüyüşü ile 13 Ağustos'da başlayacak. Dansçılar meydandaki gösteriler öncesinde ilçelerde de sokak gösterisinde bulunacaklar" ifadesini kulandı.

Kaynak: AA