'Devletten daha güçlüsü yoktur herkes görsün'

Gazeteci - Yazar Mehmet Barlas, Ergenekon kararına ilişkin, artık darbe döneminin sona erdiğini ifade ederek, "Artık herkes görsün devletten daha güçlüsü yok. Eğer bu devletin yasalarıyla karşı karşıya gelmek istemiyorsanız meşruiyeti seçin" dedi.

'Devletten daha güçlüsü yoktur herkes görsün'
NTV ekranlarında yayınlanan Yakın Plan programına konuk olan Gazeteci-Yazar Mehmet Barlas, Ergenekon kararını değerlendirdi. Barlas, ders niteliğinde açıklamalarda bulundu.

'İçeriden ya da dışarıdan bakan kişiye derim ki; Türkiye'de olur böyle şeyler' diyen Barlas, 'Sayın İlker Başbuğ yargı önüne çıkıp mahkum olan ilk TSK mensubu değil. Türk yakın siyasi tarihinde yargı önüne çıkıp mahkumiyeti, hatta idamı istenen ilk ünlü general de İlker Başbuğ değil' dedi.

ATATÜRK'Ü KULLANIYORLAR

'Askerler birbirleriyle hesaplaşmak, iktidar sahibi olmak için ellerini tetikten çeksin' diye konuşan Mehmet Barlas, 'Türkiye'de darbe yapan ne diyor?'Atatürk'ün ilkelerini korumak için darbe yaptık'diyor. Darbe Yunanistan'da yapılıyor, Suriye'de yapılıyor, Endonezya'da yapılıyor, Mısır'da yapılıyor. Her yerde bir Atataürk mü var? İktidara aç insanlar, iktidara aç siviller ve iktidara aç generaller işbirliği yaptığı zaman bu darbe oluyor. Atatürk'ü vesile ediyorlar' ifadelerini kullandı.

'HUKUK DA YARGI DA DERS ALMAK İÇİNDİR"


Artık darbe döneminin sona erdiğini söyleyen Barlas, 'Ama bir sorun var. Hukuk da yargı da ders alınmak içindir. Artık herkes görsün devletten daha güçlüsü yok. Eğer bu devletin yasalarıyla karşı karşıya gelmek istemiyorsanız meşruiyeti seçin. Sokaktan iktidar olunmaz, kışladan iktidar olunmaz. Sonunda devlet sizi yakalar, sonunda başınız belaya girer' şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE