Burhaniye’de Pelitköy Yoluna Sıcak Asfalt Yapıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, geçtiğimiz kış yaşanan ve bir vatandaşın ölümüne neden olan sellerden zarar gören altyapı onarılırken bir köy yoluna da ilk kez sıcak asfalt yapıldı.

Burhaniye’de Pelitköy Yoluna Sıcak Asfalt Yapıldı
Altyapının daha iyi hale getirildiğini anlatan Kaymakam Ali Uslanmaz, köylerin şehirleştiğini söyledi.

Geçtiğimiz kış aylarında yaşanan sel olayları ilçe merkezi ve köylerdeki altyapıyı tahrip etti. İlçe merkezinde belediye, köylerde ise kaymakamlık tarafından bozulan altyapı onarılırken, bozulan yaklaşık 2 kilometrelik Pelitköy yoluna da sıcak asfalt yapıldı. Kaymakam Ali Uslanmaz, çalışmaları yakından izledi. Sellerden altyapının tahrip ettiğini anlatan Kaymakam Ali Uslanmaz, “Geçen yıl Burhaniye çevresinde çok şiddetli yağmur yağdı. Köy ve beldelerin altyapıları tamamen tahrip olmuştu. Afet kapsamında bizde burada gördüğünüz gibi Pelitköy beldesinin yolunu yapıyoruz. İlk defa Burhaniye de sıcak asfalt yapıyoruz. Dolayısıyla köyler belde sıcak asfalt ile tanışmış oluyor. Altyapı daha iyi hale getiriliyor. Köyler şehirleşti. Biz de çok mutluyuz” dedi.

Asfalt ekibinden Ahmet İnal da” İlk defa bir köy yoluna sıcak asfalt döküyoruz. Bunda da başarı olmak için arkadaşlarımızla beraber canla başla çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA