Örtülü Camisindeki İftara Yoğun Katılım

İçel'in Bozyazı ilçesine bağlı Tekeli beldesinde bulunan Örtülü Cami'sinde iftar programı düzenlendi.

Örtülü Camisindeki İftara Yoğun Katılım
İftar programına, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, Jandarma Karakol Komutanı Ali Orzan, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Örtülü mahalle sakinleri tarafından her bir malzemesi 'imece' usulü ile hazırlanan yemeklerle 300 kişi iftarını açtı. Bu yıl ilk olarak yapılan Örtülü Mahallesi toplu iftar programının bundan böyle her Ramazan ayında geleneksel hale getirilerek yapılmasına mahalle sakinlerince karar verildi.

Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, kardeşlik duygusuyla iftar sofrası etrafında buluşmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, “Zira Rabbimizin rahmetinin sağanak yağdığı bu Ramazan'da oruç tutan müminler olarak Rabbimizin rızasını kazanmak ve oruç açmak için bir arada bulunuyoruz. Bu yıl ilk olarak mahalle sakinleriyle bir araya geldik. İnşallah gelecek yıllarda da devam eder. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun’’ dedi

Örtülü Cami İmamı Ramazan Çavdar ise mahalle sakinleriyle birlikte olmaktan dolayı ve böyle bir dayanışmayı görmekten dolayı mutluluk yaşadığını söyleyerek, “Ramazan'ın bereketini buraya gelerek hissetmek gerçekten çok güzel bir duygu. Hepinize afiyet olsun. Organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda aynı şekilde devam edilmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA