MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Açıklaması

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PYD'nin elebaşısı hiçbir şey olmamış gibi İstanbul'da bile ağırlanmıştır. Anlaşılan PYD'nin de süreç ihanetine ve sürdürülen müzakereye dahil edilmesi için yeni bir karar oluşmuş ve oluşturulmuştur" dedi.

Etimesgut Belediyesi tarafından Türk Beyleri Kent Meydanı'nda iftar programı düzenlendi.

Programa Bahçeli'nin yanısıra Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve vatandaşlar da katıldı.

Kur'an tilaveti ve iftar yemeğinin ardından konuşan Bahçeli, tüm Türkiye'nin ramazanın mana ve muhabbetini ruhunun derinlerinde yaşadığını söyledi.

Oruçta ağızla birlikte kalbin, gözün, elin ve dilin de niyetli olması gerektiğini belirten Bahçeli, "Şu mübarek günlerde kimin ne haltlar karıştırdığını, kimin ne dolaplar çevirdiğini ve kimin hangi emellerin içinde olduğunu biliyor ve eminim ki ibretle de izliyorsunuz" diye konuştu.

Bölücü ve yıkıcı unsurların ramazan ayında da faaliyetlerine devam ettiklerini dile getiren Bahçeli, "Sosyal barışımız, toplumsal güvenimiz ve milli bünyemiz saldırıların, tahriklerin, tacizlerin kıskacında kalmıştır" ifadesini kullandı.

"Kandil, çetesi tehditlerini artırmıştır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Teröristbaşı gözdağlarını ileri bir faza taşımıştır. Teröristler, arkasında duran destekçileri ve siyasetteki köhnemiş uzantıları ihanetin daha da ilerletilmesi için hükümetin boğazına sarılmışlardır. PKK'nın bazen 1 Eylül vadeli tehdit beyanları, bazen de 15 Ekim'e kadar süre tanıyan küstahlıkları hükümeti maskaraya çevirmiş, komik durumlara düşürmüştür."

Terör örgütünün kardeşliğin imhasını dayattığını, insanların birbirinden koparılmasını istediğini anlatan savunan Bahçeli, "Sözde demokratikleşme paketi hazırlıkları"nın da PKK'nın gönlünü almaya dönük zaafiyetin ürünü olduğunu iddia etti.

Türkiye'nin etrafında bir hareketlenme olduğunu söyleyen Bahçeli, "Dört parçalı Kürdistan'ın kurulması için iştahlı ve doymak bilmeyen bir gayret vardır. Bu ayın sonlarına doğru yapılması planlanan Kürt Ulusal Konferansı hükümetin müsamahası ve rızasıyla toplanacaktır. Türkiye'nin kırmızı çizgileri harap edilmiş durumdadır" diye konuştu.

Hükümeti, PKK terör örgütünün son dönemde yaptıklarına sessiz kaldığını iddia ederek eleştiren Bahçeli, "Tencere tava çalanların peşine jurnalci takanlar, Türkiye'de herkesin birbirine kuşkuyla bakmasını temellendiren, ellerinde silahla gezen haramzadeleri nasıl hoş görmektedir?" dedi.

PKK'nın kan dökmekten başka her türlü terör eylemini ve saldırılarını devam ettirdiğini savunan Bahçeli, şunları söyledi:

"Geri çekilmekten ziyade, daha kalabalık bir sayıda yurdumuza konuşlanmayı, şehirleri mesken tutmayı inatla sürdürmektedir. PKK terörü hiçbir talebinden, hiçbir hain isteğinden vazgeçmemiştir. Herhangi bir ıslah ve terbiye hali, pişmanlık ve utanma emaresi bugüne kadar görülmemiş, bugüne kadar fark edilmemiştir."

Türkiye'nin iç sorunları devam ederken bir yandan da dış sorunlarının da katlandığını belirten Bahçeli, dış politikada yapılan hataların Türkiye'ye ölüm ve kayıp olarak yansıdığını bildirdi.

Ceylanpınar'da Suriye tarafından açılan ateş sonucu ölümleri ve Somali büyükelçiliğine yapılan saldırıyı hatırlatan Bahçeli, "Hükümetin içine girdiği yanlış ilişkiler ağı, meseleleri okumadaki güçsüzlüğü, dış politikadaki körlüğü başımıza türlü belaların açılmasına neden olmaktadır" dedi.

Komşu coğrafyalardaki gelişmelerin doğru ve milli bir perspektife göre yorumlanamadığını savunan Bahçeli, Arap Baharı'nın tersten esmeye başladığını öne sürdü.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının Arap Baharı'nda yeni bir sayfa açtığını anlatan Bahçeli, "Mısır'daki askeri yönetim perde gerisinden aldığı destek ve yönlendirmeyle Mısır'da geniş kapsamlı bir hukuksal sürecin işaretini vermiş ve harekete geçmiştir" diye konuştu.

Hüsnü Mübarek'in başına gelenlerin tekrar ettiğini söyleyen Bahçeli, Mübarek sonrası askeri yönetimine hükümetin sessiz kaldığını bunun da hükümetin bugünkü tavrıyla çeliştiğini dile getirdi.

Mısır'da meydana gelen ölümlere gösterilen tepkinin Kerkük'te meydana gelen ölümlere gösterilmediğini savunan Bahçeli, hükümeti Türkmenlere karşı mesafeli durduğunu savundu.

Bahçeli, "Şurası muhakkaktır ki Mısır'da olanlar açık ve kesin bir darbedir. Ve hiçbir şekilde masum, hoş görülebilir tarafı olmayacaktır. Her şart ve durumda, Mısır'ın meselesi yine Mısır halkı tarafından çözülmelidir. Öncelikle bunu bilmek ve benimsemek gerekmektedir" diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde filli bir özerlik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"PYD'nin elebaşısı hiçbir şey olmamış gibi İstanbul'da bile ağırlanmıştır. Anlaşılan PYD'nin de süreç ihanetine ve sürdürülen müzakereye dahil edilmesi için yeni bir karar oluşmuş ve oluşturulmuştur. Stratejik derinlik mucidinin PYD'ye karşı bir yıl önceki tavrın değişmesini normal ve dogal gören pişkinliğinden bu çıkmaktadır. Nitekim hükümet terör örgütleriyle görüşme halkasına yenisini eklemiştir. PYD'nin paçavraları sınırlarımızın hemen bir adım ötesinde dalgalanıyorken, İstanbul'da pazarlık için ortam ve alan açmak kesin olarak acizlik, düşkünlük ve rezilliktir. Türk devletini teröristten aman dileyen, anlayış bekleyen, izana gelmesini gözleyen bir duruma sokmak izahı olmayan bir alçalma halidir. PYD sınırlarımızda fiili bir yönetim kurmuşken, hükümet bu terör örgütüyle ne konuşmuş, Barzani'den gerçekte ne istemiş, ne duymuştur?"

Hükümetin Suriye'nin kuzeyindeki özerk yönetime ikna olup olmadığını soran Bahçeli, hükümetin, Türkiye sınırlarındaki gayri meşru oluşumu meşrulaştırmak amacıyla PYD'ye kucak açtığını iddia etti.

Bahçeli, bazı terör elebaşlarının İmralı'da yapılan bir mutabakattan bahsettiğini ve hükümeti de buna uymaya davet ettiklerini belirterek, "Etimesgut'tan soruyorum, İmralı'da yapıldığı iddia edilen mutabakat nedir ve neleri kapsamaktadır? İmralı canisi Başbakan'a mektup göndermiş midir? Gönderdiyse bunun muhteviyatı nelerden ibarettir? Bunlar çok acil cevaplandırılması gereken sorulardır" dedi.

Bahçeli, Türkiye'nin bölünmesine, Türk milletinin ayrılmasına ve Türk vatanının parçalanmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Konuşmasının sonunda Ramazan Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatan Bahçeli, tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Bahçeli'nin konuşmasının ardından program Türk Tasavvuf Musikisi sanatçısı Ahmet Özhan'ın verdiği konserle devam etti.

Kaynak: AA