Konfederasyonlar Topluluğu’nun Yemeğine Uluslararası Kuruluşlardan Yoğun İlgi

Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un Ankara Hilton Otel’de verdiği iftar yemeğine katılamayan uluslararası kuruluşların Türkiye temsilcileri, yemeğe telgraf gönderdi.

Konfederasyonlar Topluluğu’nun Yemeğine Uluslararası Kuruluşlardan Yoğun İlgi
Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Ankara Hilton Otel’de iftar yemeği verdi. İş dünyası, siyaset ve diplomatların bir araya geldiği iftar yemeğine 500 kişiye yakın davetli katılırken, yemekte Nijer Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Adam Abdoulaye Dan Maradi de yer aldı. İftar yemeğine geleneksel kıyafetleriyle katılan Büyükelçi Maradi, “Öncelikle bende bu ortamda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Konfederasyonlar Topluluğu’nun Afrika devletlerine olan ilgisinden dolayı size teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde Afrika devletlerine bir ziyaret yapacağım. Başta Nijer olmak üzere Nijerya, Gabon, Senegal olmak üzere bir haftalık Afrika turuna çıkacağım. Konfederasyonlar Topluluğu Afrika ülkelerinin gelişimi için ne gerekiyorsa yapacaktır” diye konuştu

Yemeğe telgrafla katılan Arap Devletler Türkiye temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri ise, “Yemeğe katılan bütün misafirlerinizi selamlıyorum. Aziz mübarek Ramazan ayının hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nızı kutlarım. İnşallah inanıyorum ki Ramazan Bayramı İslam dünyasına hayırlı olacaktır. Bu bayramda birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenecektir” dedi

YEMEĞE ULUSLARARASI KURULUŞLAR TELGRAF GÖNDERDİ
Yemeğe katılamayan uluslararası kuruluşların temsilcileri ise telgraf gönderdi. Yemeğe telgraf gönderen kuruluşlar şöyle:
“Birleşmiş Milletler Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Gelişen D 8 Ülkeler Türkiye Temsilciliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam Tarih Sanat Kültür Araştırma Merkezi, İslam Konferansı Gençlik Formu, İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi, Uluslararası Çalışma Örgütü, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı.”
Öte yandan ABD, Vatikan, İngiltere, Kanada, Avusturya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, İtalya, Almanya, Fransa, İsrail, Filistin, İran, Ürdün Haşimi Krallığı, Suudi Arabistan Krallığı, Irak, Libya, Afganistan, Pakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan devletlerinin Ankara büyükelçileri de yemeğe telgraf göndererek Nezaket Emine Atasoy’u tebrik etti.
Kaynak: İHA