Cüzdanı Yanında Olmayan Bakan’ın İmdadına Koruma Yetişti

Çorum’da 15 tesisin temel atma törenine katılmak için kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek cadde turu yaptı.

Çorum Valiliği ziyaretinin ardından belediyeye kadar Gazi caddesinde yürüyen Bakan Şimşek ve Bakan Eroğlu bir sivil toplum kuruluşunun Suriyeliler yararına açtığı standı ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, yardım sandığına para atmak için stant görevlisinden zarf aldı. Zarfa para koymak için elini cebine atan Bakan Eroğlu, cüzdanının yanında olmadığını görünce yardımına koruması yetişti. Cüzdanından para çıkaran koruma Eroğlu’na verdi. Parayı zarfın içerisine koyan Eroğlu, sandığa attı.

Daha sonra Çorum Belediyesini ziyaret eden ve buradan temel atma törenine katılan her iki bakan vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İftar sonrası Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç tarafından bakanlara çilek ikram edildi. Çilekten birer tane alan bakanlar geri kalanını kendi elleriyle vatandaşlara dağıttı.

Son olarak Bakan Şimşek, Bosna parkında yanına çağırdığı Muhammed Cankar isimli çocukla sohbet etti. Cankar’a karnesini soran bakanlar takdir aldığını belirtmesi üzerine çocuğun ceplerinden çıkardıkları paralarla Cankar’a bayram harçlığı verdiler.
Kaynak: İHA