Çandarlı Körfezi’nde Yasak Av Denetimi Tamgaz

İzmir’in Dikili İlçesi'ne bağlı Çandarlı Körfezi’nde Dikili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ortak su ürünleri av yasağı denetimi gerçekleştirildi.

Çandarlı Körfezi’nde Yasak Av Denetimi Tamgaz
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Dikili İlçe Müdürlüğü yetkilileri; denetimlerin 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na istinaden gerçekleştirildiğini, yasakların 01 Eylül 2012 – 31 Ağustos 2016 tarihlerini kapsayan ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğde yeraldığını ifade ederek, "Yasak, sınırlama ve yükümlülüklerin kontrolü amacıyla karayoluyla müdürlüğümüz ve Çandarlı Jandarma Komutanlığı; deniz yoluyla da Dikili Sahil Güvenlik Komutanlığı araç ve personeliyle 2 Ağustos tarihinde ortak bir denetim gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dediler
Denetimlerde, Salih Güvenlik ekiplerinin Çandarlı Körfezi'nde kaçak avlanan tekne takibi yaptığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Dikili İlçe Müdürlüğü uzmanlarının ise, Çandarlı Balıkçı Barınağı, Su Ürünleri Perakende Satış Yerleri ve Bakırçay’ın kullanılması yasak ağ ile su ürünlerinin zaman, boy ve tür açısından denetlendiği kaydedildi.

Çandarlı Körfezi’nde Kemikli Burnu ile Aliağa Taşlı Burun arasında çekilen hattın Kuzeydoğusu’nda bulunan alanda 3/1 nolu Tebliğe göre gırgır ve trol tekneleri ile ışıkla avcılık yasak bulunuyor. Bölgedeki denetimleri aralıksız olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı gerçekleştiriyor. Yetkililer, karasularımızda balık neslinin devamı için yasakların gerekli olduğunu ifade ederek, "Duyarlı balıkçı ve vatandaşlarımızdan ricamız; herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında acilen 158 Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Dikili İlçe Müdürlüğü’ne durumu bildirmelerini istiyoruz. Gerekli yasal işlem ivedilikle yerine getirilecektir.” şeklinde konuştu.

Son denetimlerde, yasadışı bir duruma rastlanmadı.
Kaynak: İHA