Atatürk’ün Pozantı’ya Gelişinin ve Pozantı Kongresinin Yıl Dönümü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Pozantı’ya ilk gelişi ve Pozantı kongresinin 93. Yıldönümü ilçede yapılan iki ayrı törenle kutlandı.

Atatürk’ün Pozantı’ya Gelişinin ve Pozantı Kongresinin Yıl Dönümü Kutlandı
İlk tören istasyon önünde Gazi Mustafa Kemal’i getiren trenin temsili olarak karşılanmasıyla başladı.

Pozantı Kaymakamı Kürşat Özdemir, Ulukışla Kaymakam Vekili Fehmi Likoğlu, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Nur Taşkın ve daire amirlerinin katıldığı temsili karşılama sonrası Pozantı garı arkasında törene devam edildi.

Ceyhan Belediyesi folklor ekibinin halk oyunları gösterilerinin ardından Türkan İrfan Akün Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Metin Desteli, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi konuşmasını okudu. Buradaki törenin sona ermesini takiben protokol Yeni Konacık Köyünde, Pozantı Kaymakamlığı tarafından “Pozantı’dan Tarihe Yolculuk Projesi” kapsamında yaptırılan Şehit Sarının Mehmet’in anıt mezarının açılışı yapıldı.

Buradaki törende Pozantı Kaymakamı Kürşat Özdemir yaptığı konuşmada başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin anısına saygı duyulmasının milli bir şuur olduğunu, tarih şuuru olmayan bir milletin asla bağımsız olamayacağını belirtti.

Daha sonra Şehit Sarının Mehmet’in torunu emekli Ziraat Mühendisi Mahmut Dündar da bir konuşma yaparak anıtın açılmasını sağlayanlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA