Arıtma Tesisindeki Metan Gazı Zehirlenmesi

MUĞLA - Milas ilçesine bağlı Güllük beldesinde özel bir şirkete ait arıtma tesisinde meydana gelen metan gazı zehirlenmesinde hayatını kaybeden işçilerin çocukları şirketin ortaklarına mektup gönderdi.

Beldedeki PTT şubesi önünde toplanan grup adına olayda hayatını kaybeden işçilerden Fikret Özdemir'in oğlu Günay Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayın üzücü olduğunu ve iş kazalarının önüne geçilmesi için önlem alınması gerektiğini söyledi.

Güllük'teki özel şirketin olay öncesi gereken tedbiri almadığını iddia eden Öztürk, "Babalarımızı bu firmanın tedbirsizliği yüzünden kaybettik. Eğer bu firma, metan gazına karşı gerekli önlemleri alsaydı, babalarımız yaşıyor olacaktı ve biz 11 çocuk babasız ilk bayramımızı geçirmiyor olacaktık. Dünya ve Türkiye kamuoyuna bildiriyoruz ki, iş cinayetlerinin önüne geçmek için gerekli önlemler alınsın. Bu önlemleri almayan firmalar acilen kapatılsın ki bizler babasız kalmayalım" dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler Türkçe ve İngilizce hazırlanan mektupları PTT şubesine iletti.

Milas'a bağlı Güllük beldesinde özel bir şirkete ait arıtma tesisine bağlı terfi-tenzil istasyonundaki elektrik arızasına müdahale etmek isteyen işçiler metan gazından zehirlenmiş, itfaiye ve AKUT ekipleri 6 işçinin cesedini çıkarmıştı. Tesis Müdürü Mustafa Öztürk de sevk edildiği Bodrum'daki özel hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA