Ak Parti Elazığ Milletvekili Alpay'ın Açıklaması

ELAZIĞ - AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, "Bayramdan sonra Harput'ta görkemli bir müze yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazımızı yazacağız" dedi.

Alpay, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Valiler Kararnamesiyle Konya'ya atanan Vali Muammer Erol'un dört buçuk yılda kentte birçok şey kazandırdığını belirtti.

Vali Erol'dan kendisinin de çok şey öğrendiğini ve dersler aldığını, bunu da bir kazanç saydığını vurgulayan Alpay, "Gittiği yerde başarılarının devamını diliyorum. Kendisi ve aile efradı için hayırlı olsun. Ben onun Konya'da da görevini çok üstün bir şekilde yapacağına ve bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu.

Şehirdeki yürütülen projelere değinen Alpay, yakın zamanda faaliyete girecek olan Hazar Gölü Biyolojik Arıtma Tesisinin de önemli bir proje olduğuna dikkati çekti.

Harput'un restorasyonu için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Alpay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bayramdan sonra Harput'ta görkemli bir müze yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazımızı yazacağız. Ramazan ayının sonuna geldik. Bayramın şehrimize, ülkemize ve tüm İslam coğrafyasına hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyorum. Bayramlar sevincin, mutluluğun ve birlikteliğin yaşandığı günler. Ancak, dünyamızda yaşanan olaylar içimizi burkuyor. İnşallah temenni ediyoruz ki bu bayram barışa ve esenliğe kapı açar."

Kaynak: AA