Kuşadası’nda Sahildeki İftar Yemeğinde İzdiham

Kuşadası Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca sürdürdüğü "İftar Sofrası" uygulaması, bu kez Kadir gecesi kapsamında Kuşadası Aşçılar Derneği işbirliği ile sahilde kuruldu.

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından Kadir Gecesi nedeniyle verilen iftar yemeği, Sahil bandı üzerindeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda gerçekleşti. İftar yemeğindeki yemekler, Kuşadası'nın ünlü 4 ve 5 yıldızlı oteller ile tatil köylerinin aşçıları tarafından hazırlanınca organizasyon büyük çapta bir ilgi odağı haline geldi. 5 bin kişilik olarak hazırlanan iftar yemeğine beklenenin üzerinde ilgi olunca izdiham yaşandı. Kuşadası Belediyesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda Kuşadası'ndaki 4 ve 5 yıldızlı otellerin aşçıları tarafından kurulan 18 ayrı stanttan yemek almak için kuyruğa girenler arasında yerli turistlerin yanı sıra az sayıda da olsa yabancı turistin bulunması da dikkat çekti. Yemeğe katılan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile belediye meclis üyeleri de vatandaşlarla birlikte kuyruğa girerek iftar açtı.

Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Apak, 5 bin kişilik bir yemek hazırladıklarını ancak böylesine yoğun bir ilgi beklemediklerini söyledi.

Her yıl Ramazan ayında Kadir Gecesi'nde iftar yemeği vermeyi geleneksel hale getirdiklerini belirten Apak, katkıları nedeniyle Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür etti. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise, '' Belediye olarak Ramazan ayı boyunca hayırseverlerin de katkılarıyla iftar sofrası uygulaması yaparak, her gece bin 500 kişiye iftar yemeği veriyorduk. Kadir Gecesi nedeniyle Profesyonel Aşçılar Derneği'nin önerisi ile bir geceliğine iftar sofrası uygulamasını her yıl olduğu gibi bu yıl da açık havada ve sahilde gerçekleştirdik. Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerini bu anlamlı gecede yaptıkları katkıdan dolayı kutluyorum." diye konuştu.

Kaynak: İHA