Keçiören, Kadir Gecesi’nde “kutlu Yolun Yolcuları”nı Andı

Keçiören Belediyesi, 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında Kadir Gecesi’ne özel bir program düzenledi.

Keçiören, Kadir Gecesi’nde “kutlu Yolun Yolcuları”nı Andı
Keçiören’de bin aydan daha hayırlı mübarek gecede İslamiyet’in doğuşunu, yükselişini ve asr-ı saadet günlerini anlatan “Kutlu Yolun Yolcuları” adlı tiyatral gösteri sahnelendi.
Kalaba Spor Tesisleri Etkinlik Alanı’ndaki geceye Keçiörenliler büyük ilgi gösterdi. Kadir Gecesi için hazırlanan özel programda sahneye konan “Kutlu Yolun Yolcuları” adlı açık hava tiyatrosu izleyenleri duygulandırırken, bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Tiyatro oyununda Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in(S.A.V.) hayatı, İslamiyet’ten önce Mekke’deki Cahiliyye dönemi, kız çocuklarının diri diri gömülmesi, insanların kendilerine undan putlar yapıp sonra bu putları yemesi, İslamiyet’in doğuşu, asr-ı saadet günleri, Hz.Sümeyye, Hz. Bilal gibi ilk Müslümanlara yapılan işkenceler, Hz.Hamza’nın Müslüman oluşu, Müslümanların Mekke’den Medine’ye hicreti, Peygamber Efendimizin ünlü sahabelerden Ebu Eyyup El-Ensari’nin evinde misafir olması, Medine’deki ensar-muhacir kardeşliği, Bedir, Uhud ve Hendek Savaşları, Mekke’nin fethi ve Kabe’nin putlardan temizlenmesi sahneleri canlandırıldı. Oyunun özellikle Hz.Hamza ile ilgili sahneleri Keçiörenlilerden büyük alkış aldı.
Kaynak: İHA