Başakşehir’de Kadir Gecesi Coşkusu

Üç bölgede düzenlediği etkinliklerle Ramazan'ın manevi atmosferini ilçeye taşıyan Başakşehir Belediyesi'nin Kadir Gecesine özel düzenlediği programlarda vatandaşlar hep birlikte dua etti.

Başakşehir’de Kadir Gecesi Coşkusu
İlçe genelinde sekiz camide gerçekleştirilen programlarda, din alimleri, yazarlar Kadir Gecesi'nin manevi kazanımlarını anlattı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın İmam-ı Azam Camii'nde düzenlenen programa katıldığı gecede, FSMÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Turan Arslan söyleşisiyle yer aldı.

Ahmet Yesevi Camii'ndeki Kadir Gecesi Özel Programı'na Başakşehir Müftüsü Ahmet Bilgi de katıldı.

Bilgi, konuşmasına ”Kur'an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bu gece hepimiz daha çok Kur’an-ı Kerim okuyacağız ve bu mübarek günde daha çok ibadet edeceğiz” temennisi ile başladı.

Ahmet Bilgi; Mısır, Suriye gibi İslam ülkelerinde yaşanan trajedilere değinerek şunları söyledi: ”Mısır, Suriye, Doğu Türkistan, Myanmar, Filistin gibi dünyanın farklı coğrafyalarında Müslümanlar haksızlığa uğramakta, hatta öldürülmektedir. Halkın seçimle seçtiği liderler darbelerle yönetimden uzaklaştırılmakta. Diğer İslam ülkelerindeki yönetimler ise uluslararası oyunlara kurban olmakta, İslam dünyası kendi üzerinde oynanan tüm bu oyunları ve komploları Kur’an-ı Kerim’in nuruyla yolumuzu aydınlatan ışığıyla bertaraf edecektir”
Esat Coşan Camii programına katılan Kenan Güneş ise, Kadir Gecesi'nin maneviyatı hakkında şu bilgileri verdi: “Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen bu gece Hz. Muhammed’e (s.a.v) ilk olarak ‘oku’ ayetinin indiği gecedir. Kadir Gecesi'nde yüce Allah tüm af kapılarını açarak af dilememizi bekler, günahlarımızın af olmasını ve dünyamız gibi ahiret hayatımızın da güzel olması için bu gece ibadete yönelmemiz gerekir”
Tunahan Camii'nde Diyanet Vakfı Haseki Eski Hocası Ali Rıza Temel yer aldı. Ali Rıza Temel konuşmasında, İslam dünyasında yaşanan sorunlara değinerek şunları söyledi: “Mısır’da yaşanan darbe girişimi Türkiye’de de Gezi olaylarıyla yapılmak istendi ama Rabbim başarılı olmalarına imkan vermedi”
Programların bitiminde belediyenin ikramı olan şerbet, lokum, kandil simidi vatandaşlara dağıtıldı.
Kaynak: İHA