Sp Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mesut Doğan:

Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 20 ilde seçim çalışmalarını başlattıklarını belirten Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mesut Doğan, AK Parti'yi eleştirerek ülkede sosyal altyapı ve ahlakın bittiğini savundu.

Sp Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mesut Doğan:
Seçim çalışmaları kapsamında Bingöl’e gelen Doğan, SP Bingöl İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Genel merkez olarak 5 haftalık bir çalışma programı başlattıklarını ve bu çerçevede Bingöl’de bulunduklarını söyleyen Doğan, “Şu an 20 ilimizde çalışmalar yapılıyor. Biz de ekip olarak Bingöl’ümüzde bu çalışmaları gerçekleştirerek eskiden olduğu gibi milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partimizin bu seçimlerden çok güçlü çıkması için gayret edeceğiz” dedi.

Yaklaşık 500 teşkilat mensubunun içinde bulunduğu bir komisyonla 81 il, 971 ilçe ve 318 beldede çalışmaların devam ettiğini kaydeden Doğan, “Siyaset ve devletin üç ana caddesi var. Bunlar ekonomi, dış politika ve ahlaki durum. Şimdi bu üç duruma baktığımız zaman, Türkiye’de yapılan anketlerde en büyük sorun ekonomi olarak ortaya çıkıyor. Yüzde 99’u Müslüman bir ülkede gazete ve televizyonlarda öz kızına tecavüz eden babaların veya evlatları tarafından bıçaklanan annelerin haberlerini okuyorsak o ülkede sosyal altyapı ve ahlak bitmiştir. Yine bin yıl boyunca dünyaya liderlik yapmış bir medeniyetin mensubu olan Türkiye; Amerika, Avrupa ve İsrail’in şamar oğlanı haline gelmişse o ülkede şahsiyetli dış politika da bitmiş demektir. Bu üç ana caddede yaşamış olduğumuz sıkıntılar bizi çok tehlikeli bir boyuta getiriyor. Türkiye’nin şu anda ekonomi ve ahlaki olarak görünen pozisyonu insanları ürkütecek şekildedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 570 milyar doların üzerinde borcu olduğunu ifade eden Doğan, “TÜİK verilerine göre Türkiye’de 15 milyon aile yaşıyor. Bu aileler evlerini ortalama 80 bin TL’ye satsa, bu parayı devlete bağışlasa Türkiye’nin borcu yine bitmez. Türkiye’yi satsanız Türkiye’nin borcunu ödeyemezsiniz. Türkiye bu borçları vatandaştan tahsis ediyor. Nasıl mı? Türkiye’ye girişi 75 lira olan mazotu, benzini 5 TL’ye satarak, 20 TL olan elektrik faturasını 40 TL alarak ödetiyor. Vatandaş bu sıkıntının içine girince bu sefer bankalara sarılıyor. AK Parti hükümeti iktidara geldiği zaman Türkiye’deki vatandaşların bankalara olan borcu 6.7 trilyon liraydı. 2012 yılı sonunda bu borç 267 trilyona çıktı. Bunların içine KOBİ ve ticari kredi katıldığı zaman milletin bankalara olan borcu 795 trilyona çıkıyor. Türkiye’de yaşayan 75 milyon insandan 48 milyon insanın bankalara borcu var. Bunca sıkıntı varken insanların refah içerisinde yaşaması mümkün değil” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA