Milletvekili Erdem Bayrak Tartışmalarını Değerlendirdi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Didim Akbük Beldesi’nde bir düğünde ‘Bayrak astırılmadığı’ yolundaki iddialar ve çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, isim vermeden MHP’ye yüklendi.

Milletvekili Erdem Bayrak Tartışmalarını Değerlendirdi
Olayı incelediğini ve düğünde Bayrak asıldığını belirten Milletvekili Mehmet Erdem, “Kimse mal bulmuş mağribi gibi olayları araştırmadan 76 milyonun ortak değeri olan bayrağımız üzerinden siyaset yapmasın. Toplumun ortak değerleri olan bayrağımız üzerinden siyaset üreterek toplumu kavgaya gerginliğe sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Uygulamanın 1998 yılındaki yönetmelik çerçevesinde AK Parti iktidara bile gelmeden önce hazırlanmış bir yönetmelik kapsamında yaklaşık 15 yıl önce düğün yapacaklara imzalatıldığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “ Oysa AK Parti olarak biz bu uygulamadaki Bayrak’la ilgili maddeyi değiştirdik. Bunun üzerinden siyaset yapmak isteyenler ortaya çıktı. Özellikle bazı ulusal ve yerle basın aracılığıyla bu olay istismar edilerek, sanki Türk Bayrağımıza karşı bir tavır alınmış gibi bir imaj oluşturulmaya çalışıldı. Öncelikle bütün bu yaklaşımı gösterenlere sesleniyorum. Bu istismarı yapan siyasetçilere sesleniyorum. Türk Bayrağı 76 milyonun ortak değeridir. Nasıl ki; Türkiye Cumhuriyeti, İstiklal Marşımız, devletimiz, vatanımız milli kahramanlarımız ortak değerimiz ise Türk Bayrağı da hepimizin ortak değeridir. Kimsenin tekelinde değildir. Hiçbir siyasi parti siyasi ve kişinin istismar aracı olamaz. Kim Türk Bayrağını istismar ediyorsa kınıyoruz” dedi.

“BELGE 1998’DE HAZIRLANMIŞ VE ÇIKAN KANUN VE YÖNETMELİKLERE RAĞMEN DÜZENLENMEMİŞ”
Olaydan sonra jandarma yetkilileri ile de görüşmeler yaparak olayın detayını ve içeriğini öğrendiklerini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Düğün izin belgesi diye imzalattırılan ve basında da yer alan belge 10 maddelik bir taahhütname. Bu belgenin içindeki maddelerde dizaynı 1998 yılında çıkarılan bir yönetmeliğin gereği olarak düzenlenmiş. Ancak daha sonra bu yönetmelik değişmiş ve ‘izinsiz Türk Bayrağı’ lafzı da yeni düzenleme ile ortadan kaldırılmış olmasına rağmen, Didim Akbük Jandarmadaki görevliler bu yeni düzenlemeye yeni uygulamayı gözden kaçırmışlar. Bu sadece bir düğüne mahsus değil diğer düğünlere de uygulanmış. AK Partiden önce 1998’deki yönetmeliğin gereği uygulanmış. Ancak bu düğünde olduğu gibi diğer düğünlerde de vatandaşımız düğünde bayrağını asmış” dedi.

“KÖŞKTEKİ OLAYLARDAN SONRA BU OLAYIN GÜNDEME TAŞINMASINI MANİDAR BULUYORUM”
Açıklamasında yaklaşan seçimler öncesi bazı siyasilerin kavga, çekişme ve gerginlikten puan ve oy toplama gayreti içine girdiğini iddia eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Ben bu olayın bu şekilde gündeme taşınmasının tesadüfen yapılmadığı yönünde endişe ediyorum. Çünkü Köşk olayları ardından İncirliova’daki engelli genç olayı ve ardından Didim’deki bu hadise yerel seçimlere doğru gidilirken özellikle MHP teşkilatının üst yöneticilerinin bir takım hazırlıklar içerisinde olduğunu göstermektedir. Bizi bu düşünceye sevk eden 2009 yerel seçimleri öncesi Ortaklar’da düzenlenen komplo ve ortaya çıkan olaylardır” ifadelerine yer verdi.

“OY KAYGISI İLE HERŞEYİ MUBAH GÖREN BİR ANLAYIŞ BU TOPLUMU HUZURA GÖTÜRMEZ”
Aydın’ın her zaman seçim öncesi bir şekilde karıştırılarak insanların huzurunun kaçırılmak istendiğini belirten Milletvekili Mehmet Erdem, “Siyasetçiler sorumlu davranmak mecburiyetindedirler. Oy kaygısı ve oy hesabı ile her eylemi mubah gören bir anlayış toplumu huzura götürmez. Bu tip olaylar veya haberler karşısında sorumlu siyasetin gereği olayı incelemek ve detayı öğrenmek, arka planında neler var bunları görmek gerekir. Mal bulmuş mağribi gibi olayın üzerine atlamak bu konuda hükümeti suçlayıcı beyanlarda bulunup ahkam kesmek sorumlu siyaset anlayışı değildir. Herkesi sağ duyulu tutarlı ve sorumlu siyaset anlayışına davet ediyoruz. Toplumun kavgaya çekişmeye gerginliğe ihtiyacı yok. Toplumun ortak değerleri olan bayrağımız üzerinden siyaset üreterek toplumu kavgaya gerginliğe sürüklemeye kimsensin hakkı yoktur” diyerek vatandaşların özellikle seçim sürecinde bu tür olaylara karşı daha duyarlı olmalarını istedi.
Kaynak: İHA