Köse’ye 204 Kişilik Yurt Yapılacak

Gümüşhane’nin Köse İlçesinde bulunan İrfan Can Meslek Yüksek Okuluna Yurt yaptırmak için harekete geçen Köseliler, 204 kişilik yurt yapımı için Gümüşhane Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Köse’ye 204 Kişilik Yurt Yapılacak
İrfan Can Meslek Yüksek Okulu Yurt Yaptırma Derneği, Köse'de yapılan istişare toplantılarının ardından okul için tahsis edilen arsa üzerinde yurt yaptırmak için Gümüşhane Üniversite Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın ile görüşerek protokol imzaladı.

Köse Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Şerif Aygün, Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Bahri Bayram, Dernek Başkanı Mustafa Can ve dernek yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette imzalanan protokol gereği 4 dönüm arsa üzerinde 204 kişilik öğrenci yurdu yaptırılacak.

Dernek Başkanı Mustafa Can, yurt yapımı için Köse Kaymakamı Arif Karaman mevcut imkanları ile her türlü desteği vereceğini ve derneğin yapacağı bütün etkinliklerde aktif olarak yer alacağını beyan ettiğini belirterek, Belediye Başkanı Şerif Aygün’ün ise Belediye’nin mevcut araç parkı imkanları ile destek vereceğini ve projenin yapım işinin Belediye tarafından karşılanacağının sözünü verdiğini söyledi.

Can, imzalanan protokolün ardından Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda'yı da makamında ziyaret ederek kendilerinden de destek sözü aldıklarını sözlerine ekledi.

Özellikle Köselilerin yardımları ile yapılacak olan yurt için herkesi karınca kadarınca destek olmaya davet eden Can, “İlçemiz için hayati önemi olan bu okulun yaşaması, ayakta kalması için öğrenci yurdu gereklidir. Bunun için de tüm Köselilerin bu çalışmada yer alması gerekiyor. Bu noktada Dernek Yönetim Kurulu üyelerimiz ile nakit temin çalışmalarına da başladık.” dedi.

Kaynak: İHA