Harmancık'ta Temel Atma Töreni

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Türkiye'de İstanbul'dan başka bir şehir konuşulmuyordu ama şimdi Bursa'nın gemileri, deniz uçakları, tramvayı, yerli araçları, tramvayları, teleferiği, bilim merkezleri konuşuluyor" dedi.

Altepe, Harmancık ilçesinde düğün salonu, kapalı otopark ve terminal inşaatlarının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu inşaatlarla Harmancık Belediyesinin, bir büyükşehir belediyesi gibi çalıştığını söyledi.

Vatandaşlara hizmeti bir ibadet olarak gördüklerini vurgulayan Altepe, şöyle konuştu:

"Başbakanımız ve ekibi her alanda destanlar yazıyor. Hizmet, bu kadroların işi. Türkiye'de bu kadrolar büyük devrimler yapıyor. Yurt dışında bu kadroların değerini daha da iyi anlıyoruz. Allah bu kadroya güç versin, uzun ömürler versin. Türkiye'de İstanbul'dan başka bir şehir konuşulmuyordu ama şimdi Bursa'nın gemileri, deniz uçakları, tramvayı, yerli araçları, tramvayları, teleferiği, bilim merkezleri konuşuluyor. Bursa, Türkiye'nin gündeminde. Her alanda Bursa'da büyük bir hareketlilik var. Bursa için çalışıyoruz, Harmancık için çalışmaya devam edeceğiz. Dağ yöresi bizim için önemli. Bu bölgeler bizim göz bebeğimiz, ecdadımızın yadigarı. Bu bölgenin gelişmesi ve kalkınması, en büyük temennimiz. Harmancıkımızın göç vermemesi gerekiyor. Buradaki insanımızın kendine yeter hale gelmesi gerekiyor. Ekonomik olarak ayakta kalması gerekiyor. Bu yüzden de Harmancık kendi içinde kendi problemlerini çözmeli. Bunun için de burada güçlü yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bu bölgenin her anlamda kalkınması bizlerden soruluyor. Artık bundan sonra yanınızda Büyükşehir de var. Bursa'nın herhangi bir semtinde ne varsa Harmancık'ta da o olacak.''

Temele ilk harcın dökülmesiyle sona eren törene, Harmancık Kaymakamı Kemal Karahan, Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Bursa Ekmek ve Besin AŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA