Gkv Öğrencisinin Abd Başarısı

Türkiye ve Gaziantep’in tarihi ve turistik yerlerini hazırladığı çeşitli sunumlarla ABD’de tanıtan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencisi Hikmet Kadıoğlu, “Ülke tanıtımı çok önemli, gelişme ve kalkınma yanında turizmin gelişmesi için sahip olduğumuz değerleri tanıtmak zorundayız” dedi.

Gkv Öğrencisinin Abd Başarısı
Hazırladığı İngilizce kompozisyonla Türkiye ABD Büyükelçiliğinin ‘Governor’s Institute on Current Issues and Youth Activism’ adlı programına iki hafta süreyle katılma hakkı kazanan GKV Özel Fen Lisesi öğrencisi Hikmet Kadıoğlu, programı başarıyla tamamlayarak ülkeye döndü.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencilerinden Kadıoğlu, Türkiye ABD Büyükelçiliğinin daveti üzerine ‘Governor’s Institute on Current Issues and Youth Activism’ adlı programa katılarak adı geçen program hakkında İngilizce kompozisyon yazarak önemli bir başarı elde edip iki haftalık burslu programa katılma hakkı kazandı. Governor’s Institute on Current Issues and Youth Activism programına 54’ü ABD’li olmak üzere toplam 82 öğrenci katılırken, Türkiye’den de toplam 14 öğrenci katılarak iki hafta süre ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Programa katılma hakkı kazanan GKV Özel Okulları öğrencisi Hikmet Kadıoğlu program süresince gerek Türkiye gerekse Gaziantep ile ilgili birçok sunum ve etkinlik gerçekleştirerek ülke tanıtımına da katkılar sağlamayı başardı.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd Doç. Dr. Atanur Vergili, “Governor’s Institute on Current Issues and Youth Activism adlı programın amacı, uluslararası bir ortamda dinamik yaştaki öğrencileri dünya sorunları hakkında tartıştırarak bu gençlere yeni bir perspektif kazandırmaktır. Böylece kendisini, çevresini, ülkesini ve dünyayı tanıyan ve bu sorunlara karşı eyleme girişebilen bir gençliğin oluşumuna katkı sağlaması hedeflenmiştir. GKV Özel Fen Lisesi öğrencimiz Hikmet Kadıoğlu söz konusu Türkiye ABD Büyükelçiliğinin açtığı İngilizce kompozisyon yarışmasına katılarak programa katılma hakkı elde etmiş ve Türkiye’den 14 öğrenciyle birlikte iki hafta süreyle ABD’de programa katılarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiştir” dedi.

Atanur Vergili, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2013 yaz döneminde, ABD’nin Vermont eyaletinde bulunan SIT Üniversitesi kampusunda düzenlenen iki haftalık çok yoğun bir programa katılan öğrencimiz Hikmet Kadıoğlu, çok önemli kazanımlarla Gaziantep’e dönmüştür. Hikmet Kadıoğlu, bu program doğrultusunda, iki hafta içerisinde pek çok konferans ve çalışma gruplarına katılmıştır. Hikmet Kadıoğlu, bu programın bir dil programı olmadığını, daha çok akademik bir yapısının olduğunu, bunun yanında sosyal, siyasi, kültürel etkinliklerin çok yoğun olduğunu belirtmiştir. Hikmet Kadıoğlu, çalışma grupları içerisinde Türkiye’nin tanıtımını yaparken katılımcıların merak ettiği birçok konuda da aydınlatıcı bilgiler vererek ülke tanıtımına önemli katkılar sağlamıştır. Program kapsamı doğrultusunda, her öğrenciden belli aktivitelere katılım zorunluluğu getirilmiş ve Hikmet Kadıoğlu da ‘Global Social Change’ grubuna katılarak 28 saatlik bir çalışma yapmıştır. Programı başarıyla tamamlayan öğrencimiz elde ettiği önemli kazanım ve deneyimlerle yurda dönmüştür.”
Yaz tatili nedeniyle yurt dışında birçok etkinliğe katılan GKV’li öğrencilerin, katıldıkları programları tamamlayarak yurda döndüğü belirtildi.
Kaynak: İHA