Başkan Dündar: 'bu Dostluğumuzu Çekemeyenlerin İşi'

Yunanistan'ın Kozlukebir Belde Belediyesi'nin daveti üzerine gittiği Yunanistan sınırından dönen Osmangazi Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan yanlışın bir an önce giderilmesi için gerekli işlemleri başlatıldığını ifade etti.

Başkan Dündar: 'bu Dostluğumuzu Çekemeyenlerin İşi'
Bursa’nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İpsala Gümrük Kapısı’ndan Yunanistan’a ‘sakıncalılar’ listesinde ismi geçtiği gerekçesi alınmadı. Kardeş Kozlukepir Belediyesi Alantepe Panayırı'na katılmak üzere Yunanistan'a girmek üzereyken sınır kapsından geri çevrilen Dündar, Bursa dönüşü basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Atina tarafından konulan giriş yasağının nedenini hala öğrenemediklerini belirten Dündar, "Ben doğma büyüme Batı Trakyalıyım. Ailem hala orada yaşamaktadır. Biz de Kozlukepir Belediyesi Alantepe Panayırı'na sporcu ve sanatçı arkadaşlarımızla katılmak istedik. Düzenlediğimiz etkinliklerle oradaki soydaş kardeşlerimizin kültürel gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Dün akşam kızımla birlikte sınır kapısına geldiğimizde yetkililer pasaportlarımızı kontrol etti. Uzun bir süre sonra kızımın pasaportu geri gelirken, benim giriş iznimin olmadığı ve 'sakıncalılar' listesinde olduğum söylendi. Neden içeri alınmadığımı sorduğumda ise bir fikirleri olmadıklarını söyleyerek bir kağıt parçası verdiler" dedi.

"DOSTLUĞUMUZU ÇEKEMEYENLERİN İŞİ"
En son olarak Osmangazi Belediyesi olarak 15 Temmuz'da Sirkeli'de geniş kapsamlı bir programa katıldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hiçbir zaman fanatik bir faaliyet içerisinde olmadıklarını söyledi.

İki ülke arasında dostluk köprüsü kurmak isterken böyle bir olayla karşılaşmalarının kendisini çok üzdüğünü belirten Dündar, "Bize verilen evraklarda hiçbir gerekçe yazmıyor. Arkadaşlar bunun araştırmasını yapıyor. Bunu yapanlar dostluğumuzu istemeyen kişiler ama biz elimizden geldiğince dostluk için gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA