Dikmen Köyü Camisinin Temeli Atıldı

AKSARAY - Merkeze bağlı Dikmen Köyü yeni yerleşim alanına yapılacak 190 kişilik caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Aksaray Valisi Selami Altınok, Dikmen Köyü'de hayırsever Servet Polat tarafından yaptırılacak caminin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, güzel bir hayır hizmetinin başlangıcını hep beraber attıklarını söyledi.

Türk milletinin en büyük özelliklerinden birisinin, kazandığını kendi yanında götürmek istediğini dile getiren Altınok, "Kazandığından milletinde toplumunda ihtiyaç duyacağı imkanlardan faydalanması için özel bir gayreti vardır. Bu bizim Müslüman Türk milletinin en büyük özelliklerinden bir tanesidir. Hamiyetperver yapısıdır. Bu günde onun güzel örneklerinden bir tanesini görüyoruz" dedi.

Altınok, camilerin yapımında vatandaşların katkılarını her zaman gördüklerini belirterek, şunları anlattı:

"Hiçbir yerde yarım kalmış bir cami inşaatı yoktur. Mutlaka vatandaş desteği ile bu inşaatlar bitiyor. Ağzıkarahan köyünden bir hemşerimiz geliyor. Dikmen köyü afet evleri dediğimiz yeni yerleşim bölgemize ihtiyaç olan bu camimizi yaptırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hayır, işinin ihtiyaç olan yerde yapılması çok önemlidir. Bu hayırseverimizde bu ihtiyaç karşısında burayı seçmiştir. Hayır, hasenat sahibi bütün insanlarımızın böyle okul, sağlık ocağı, cami, kuran kursu yapıyorlar. Aksaraylı hayırseverlerimiz böyle güzel hayır işlerinde yarışıyorlar. Bunlar bizi çok memnun ediyor. Bu manada değerli hayırseveri, köy muhtarı ve vatandaşlarımızı böyle hayırlı bir işte buraya gelen bütün davetlileri tebrik ediyorum"

Cami yaptıracak hayırsever Hacı Servet Polat ise inşaatı kısa sürede tamamlayarak, caminin ibadete açılmasını arzu ettiğini ifade ederek, Caminin ismi ile ilgili kararı müftülüğe bıraktıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, Vali Selami Altınok ile hayırsever Hacı Servet Polat tarafından ilk harç dökülerek caminin temeli atıldı. Tamamı hayırsever Hacı Servet Polat tarafından yaptırılacak caminin 190 kişilik olacağı caminin yaklaşık 400 bin liraya mal olacağı öğrenildi

Temel atma törenine, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Aytekin, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınsoy, İl Müftüsü Bekir Gülce, Dikmen Köyü Muhtarı Halil Özmen, çevre kasaba belediye başkanları, köy muhtarları veçok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA