Bakan Kılıç, Samsun’da İftar Yemeğine Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun’da AK Parti Atakum İlçe Teşkilatı’nın iftar yemeğine katıldı.

Bakan Kılıç, Samsun’da İftar Yemeğine Katıldı
İftar öncesi Atakum Gençlik Merkezi’ni gezen Bakan Kılıç, daha sonra AK Parti Atakum İlçe Teşkilatı’nın Bandiace Parkı’nda düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

İftar sonrası konuşan Bakan Kılıç, “İçersinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir gece, Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirilmeye başlandığı gece, bereketin adeta meleklerin kanatlarında yeryüzüne yağdığı gece, sevginin, rahmetin, merhametin, affın, bağışlanmanın, kardeşliğin her türlü güzel duyguların ve hissiyatın yeryüzüne sağanak sağanak yağdığı bir gecedeyiz. Bu gece sadece Türkiye için dua etmeyelim. Bu gece sadece Türk milleti için de dua etmeyelim. Bütün bunların yanında Mısır’da kendi devlet adamları tarafından kurşunlara hedef edilen kardeşlerimizin kurtuluşu için de dua edelim. Suriye’de kendi kanından diktatörün katliamına maruz kalan kardeşlerimizin kurtuluşu için de dua edelim. Myanmar’daki kardeşlerimiz için, Gazze’deki kardeşlerimiz için, Etnopya, Somali’deki kardeşlerimiz için ve yerini bilmediğimiz, dilini bilmediğimiz, derdini bilmediğimiz, ülkesini bilmediğimiz ama bir dua, bir damla gözyaşı, bir lokma ekmek diyen dünyanın dört bir yanındaki bütün kardeşlerimiz için de el açalım Rabbimiz’den duada bulunalım. Herkes huzurlu ve mutlu olursa bizim de mutluluğumuz kat kat yüksek olur” dedi.

Samsun’da bir süredir protokol cami tartışması yapıldığını belirten Bakan Kılıç, “İlk önce ismi düzeltmek lazım. Caminin protokolü olmaz. Allah huzurunda bütün kullar eşittir. Bizler bu caminin yapılışıyla ilgili bütün süreçleri organize ediyoruz. Tabii ki belediye meclisimizin de, belediye başkanımızın da desteğe ihtiyacı vardı. Eksiksiz bütün milletvekillerimiz Samsun’un böyle bir eser kazanmasından yana iradelerini ortaya koydular. Caminin protokolü olmadığı gibi siyaseti de olmaz. Biz hedefi belirledik, en muhalif kimse gelsin bu işin önüne geçsin. Bu işin mükafatını alsın. Cami ile prim yapılmaz, ancak camide ibadet yapılır” diye konuştu.

Kaynak: İHA