Kültür Yayınları E-kitapta

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent ve kent kültürüne dair yayımlanan kitaplara artık internet üzerinden de ulaşılabilecek.

Kültür Yayınları E-kitapta
1994 yılından günümüze kadar kültür hayatımıza kazandırılan 95 kitaptan bazıları e-kitap olarak belediyenin internet sitesinde yayınlanmaya başladı.

Birçok kültürel hizmetin yanı sıra bazı önemli araştırma ve çalışmaları prestij eser olarak yayın hayatına kazandıran Büyükşehir Belediyesi, kent hafızasının oluşmasında önemli bir yere sahip olan bu kitapların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla internet sayfasında e-kitap hizmeti vermeye başladı.

Okuyucular ve araştırmacılar, Büyükşehir Belediyesi'nin www.kayseri.bel.tr adresinde yer alan 'Kültür Yayınları' başlığından bu eserlere ulaşabilecek.

HANGİ KİTAPLAR VAR?
Büyükşehir Belediyesi'nin e-kitap uygulamasındaki eserler arasında, bir belediye tarafından yayınlanmış ilk şehir ansiklopedisi olan 'Kayseri Ansiklopedisi' de bulunuyor. Şehir içi ve şehir dışından olduğu kadar yurt dışındaki Kayserililerden de büyük ilgi gören 'Kayseri Ansiklopedisi'nin iki cildi e-kitap uygulamasıyla artık kolayca temin edilebilir hale geldi. İnternet aracılığı ile ulaşılabilen eserlerden birisi de Kayseri tanıtım kitabı. 2011 yılında basılan ve toplam 256 sayfa olan Türkçe-İngilizce kitap Kayseri'yi her yönüyle tanımak isteyenler için önemli bir eser olarak kabul ediliyor.

Üç ciltten oluşan 'Kayseri Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri' adlı eser de yine e-kitap uygulaması ile özellikle araştırmacıların hizmetine sunuldu. E-kitap uygulaması ile kolayca ulaşılan eserler arasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy'un çalışması olan 'Kayseri'nin İmarı ve Mekânsal Gelişimi' ile Prof. Dr. Vacit İmamoğlu'nun kaleme aldığı 'Gesi Evleri' de bulunuyor.

Ayrıca Seyit Ali Kahraman tarafından yazılan 'XVI. Yüzyıl Başlarında Karaman Vilayeti Vakıfları' ve 'Kayseri Sancağı Timarları ',Prof. Dr. Rafet Yinanç-Prof. Dr. Mesut Elibüyük'ün kaleme aldığı 'Kayseri İli Tahrir Defterleri ',Prof. Dr. Mehmet İnbaşı tarafından hazırlanan '17. Yüzyıl Kayseri Avarız ve Cizye Defterleri' ile '1484 Tarihli Kayseri Tapu Tahrir Defteri' gibi geçmişe ışık tutan eserler de araştırmacıların hizmetine sunuluyor.

Sitede ayrıca Uğur Yurt tarafından kaleme alınan 'Raylı Sistemin Kayseri Yolculuğu' ve 'Sporda Kayseri Modeli' adlı eserler de e-kitap uygulaması ile okuyucularla buluşuyor.
Kaynak: İHA