Saadet Partisi'nden Dev Rabia Afişi

KAYSERİ - Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, parti il binasına asılan dev 'Rabia' afişi hakkında bilgi verdi.

Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün mısır, Suriye ve ortadoğuda yaşanan olayların 1897 yılında baselde toplanan Siyonist Yahudilerin 100 yıl içerisinde İslamı yok etme planlarını kapsadığı bir sapık inanç doğrultusunda gerçekleşmekte ve hiç şüphe yoktur ki, Ortadoğu ülkelerindeki bu karışıklığın nedeni cennet vatanımız Türkiye'dir. Çünkü bir tarladaki büyük kayayı yerinden kaldırmak için çevresinin boşaltılması gerekir bu kayada Türkiye'dir, çevresi ise İslam coğrafyasıdır. Şu soruyu kendimize sormak mecburiyetindeyiz. Sıradaki ülke hangisi? Bütün oyunların ülkemiz üzerinde oynandığını bildiğimiz bu olaylar karşısında tedbirli olmamız ve her bireyin kendine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesi ülkemizin geleceği için önemli bir husustur."

Parti il binasına asılan dev Rabia afişi hakkında bilgi veren Arıkan, şunları söyledi:

"Rabia, ölümü sevdiren bir dirilişin ve ölmeden önce ölmenin sembolüdür. Rabiatül Adeviyye Meydanındaki ihvanı Müslim harekatının mensupları sünneti seniyye'nin tekrar dirilişine örnektir. Tıpkı Hazreti Muhammed'in Taif'te taşlandığı zaman onlara bir tek kum tanesi ile karşılık vermemesi amcası Hazreti Hamza'yı şehit eden vahşiyi bile affetmesi ve bağrına basması gibidir. İhvanı Müslim bize zalimin zulmü karşısında yüce Allah'a kavuşma arzusunu hatırlattı. Onlar büyük bir yürekle, dediler. Bizler de bu sebeple İbrahim'e su taşıyan karınca misali ihvanı Müslim ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla böyle bir faaliyette bulunduk ve her daim mazlum milletlerin yanında yer alacağız."

Kaynak: AA