Manavgat Ticaret Odası Shopping Fest Düzenleyecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Nisan-Kasım dönemindeki hareketliliğin yılın tamamına yayılması, cadde ve sokak ticaretinin canlı tutulması, istihdamın artması için 1-20 Kasım tarihleri arasında Shopping Fest düzenlenmesinin planlandığı belirtildi.

Manavgat Ticaret Odası Shopping Fest Düzenleyecek
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Meclis Toplantısı, Kerim Erdem Başkanlığı’nda yapıldı. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş toplantıda yaptığı konuşmada, ilçe ekonomisinde canlılık ve hareketliliğin turizm sezonu ile başlayıp bittiğini, Kasım-Nisan ayları arasında durgunluk yaşandığı belirtti.

Boztaş, "Antalya’ya gelen turist sayısı 2012 yılının ilk 7 aylık döneminde 5 milyon 882 bin 586 kişi iken bu rakam 2013 yılının aynı döneminde yüzde 7,06 artarak 6 milyon 297 bin 887 kişi olmuştur. Rakamlardaki bu olumlu tablo maalesef otel dışındaki işletmelere yansımamış, tüccar ve esnaf turizmden beklenen düzeydeki payı alamamıştır. Bu tabloyu esnafın lehine geliştirebilecek politikalar üretilmesine ihtiyaç vardır" dedi

Nisan-Kasım dönemindeki hareketliliğin yılın tamamına yayılması, cadde ve sokak ticaretinin canlı tutulması ve istihdamın artması için 1-20 Kasım tarihleri arasında Shopping Fest düzenlemeyi planladıklarını belirten Boztaş,
"Festivalin içeriğinin şekillenmesi için değişik sektörlerden 500 kişinin katılacağı anket çalışmasını başlatıyoruz. Eylül-Ekim aylarında da esnafa festival ile ilgili düşünceler aktarılacak. Mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesine yönelik satış teknikleri, pazarlama, müşteri ilişkileri, vitrin düzenleme ve mağazacılık alanlarında bilgilendirme toplantıları ve eğitimler düzenlenecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA