Deü Yara İyileştirme Polikliniği Hastalara Umut Oldu

İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Yara İyileştirme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Barutçu, yara bakımına ihtiyaç duyan hasta sayısının artışına bağlı olarak yara tedavisinin öneminin gün geçtikçe arttığını bildirdi.

Prof. Dr. Barutçu, yaptığı yazılı açıklamada, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Yara İyileştirme Bilim Dalı ile kamuda bir ilke imza attıklarını belirtti.

Söz konusu polikliniğin kronik hastalıklara bağlı oluşan ülser ve yatak yaralarının tedavisinin gerçekleştirildiğine işaret eden Prof. Dr. Barutçu, şunları kaydetti:

"Hangi bölümün hastası olursa olsun yara tedavisinde devreye giriyoruz. Yara bakımında özellikle kronik yara dediğimiz, iyileşmeyen yaralar öne çıkıyor. Şeker hastalığına bağlı ayak yaraları, aylarca süren ve tekrarlayan yaralardır. Damarsal hastalıklara bağlı ülserleri de tedavi ediyoruz. Özellikle yoğun bakımlar, göğüs cerrahisi ve ortopedi ünitelerinde karşılaştığımız yatak yaralarını da önlemeye çalışıyoruz. Ayaktan hastalar hariç yılda ortalama 280 yatak yarası tedavi ettik. Diyabetik Ayak ve Endokrin için her hafta konseyimiz var. Şeker hastalığı dünyada ve ülkemizde hızla artan bir hastalık haline geldi. Şeker hastası olduğunu bilmeyen çok kişi var. Ayağında yara, gözünde problem çıkınca gelen hastalar var. Bu nedenle yara tedavisinin önemi gün geçtikçe artıyor."

Kaynak: AA