Kırıkkale Valisi Kolat'tan Yht Şantiyesine Ziyaret

KIRIKKALE - Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin köyü mevkiinde bulunan Yüksek Hızlı Tren şantiyesini ziyaret ederek, Proje Müdürü Şükrü Fırat'tan bilgi aldı.

Fırat, burada yaptığı açıklamada, Ankara-Kayaş, Kırıkkale çıkışı, Etiler Mahallesi'ne kadar yapılacak proje çalışmalarının ihale edilmesi aşamasında olduğu söyledi.

Kendi firmalarına ait çalışmaların Etiler Mahallesi'nden başladığını ve Yozgat'ın Yerköy ilçesine kadar olan 79.625 kilometrelik bir uzunluğu kapsadığını kaydetti.

Projeye, 21 Ocak 2013 tarihinde başlandığını ifade eden Fırat, şöyle konuştu:

"Proje bedeli 398 milyon 437 bin 163 lira. Proje sahasında 13 milyon 500 bin metreküp kazı, 7 milyon 600 bin metreküp dolgu yapılacak. Proje alanında 7 tünel, 6 viyadük,6 köprü,12 üst geçit, 49 altgeçit ve 131 menfez inşaatı bulunmakta. Proje kapsamında şantiyeye bağlı olarak 458 personel istihdam edilecek. 135 araçla çalışmalar sürdürülmektedir. Proje çalışmalarında planlanan fiziki gerçekleştirmelerin yapıldı. Projenin de temel amacı tarihi İpek Yolunun Hızlı Tren Projesiyle modernize edilerek yeniden hizmete açılmasıdır. Bu projenin Yozgat-Yerköy ve Sivas arası çalışmaları da yoğun biçimde devam etmektedir. Kırıkkale Hızlı Tren Projesi planlandığı biçimde sürdürülmektedir."

Işıklar Köyü mevkiinde devam eden tüneli inceleyen Vali Kolat, burada yaptığı açıklamada, 864 metre uzunluğunda olan tünelin yüzde 45 oranında fiziki yapısının gerçekleştirildiği belirterek, şunları söyledi:

"Bugün hızlı trenle ilgili yapılan çalışmaları yerinde izledik. İlgili firmanın çalışmalarını gördük. Hakikaten oldukça hızlı gidiyor. Ve şuan proje Kırıkkale'de Etiler Mahallesi'nde buradan başlıyor. 79 kilometre Yerköy'e kadar devam eden, yoğun bir çalışma. Proje kapsamında tüneller, köprüler var. Oldukça hızla devam ediyor. Ben ilgili firmaya ve taşeron firmaya başarılar diliyorum. Hızlı Tren ülkemizin geleceği açısından son derece önemli ve mükemmel bir proje. Bölgemizde de bu çalışmalar hızla devam ettiği için son derece memnunum. Çalışmaları da zaman zaman takip edeceğiz, izleyeceğiz; gelişmeler hakkında, sorunlar hakkında gerekli desteği vereceğiz. Ben bu çalışmalardan dolayı ilgili firmaya, emeği geçenlere ve çalışanlara teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA