Kırıkkale'de Hızlı Tren Projesi İle Tarihi İpek Yolu Yeniden Hayat Bulacak

Kırıkkale'de yapımına başlanılan Hızlı Tren Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla tarihi İpek Yolu'nun yeninden hayat bulacağı bildirildi.

Kırıkkale'de Hızlı Tren Projesi İle Tarihi İpek Yolu Yeniden Hayat Bulacak
Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesi İzzettin köyü mevkiinde kurulu bulunan Hızlı Tren projesi şantiyesini ziyaret eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve beraberinde Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Jandarma Alay Komutanı Harun Karabulut ve diğer yetkililer şantiyede incelemelerde bulunarak proje müdürü Şükrü Fırat'tan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aldı.

Işıklar Köyü mevkiinde devam eden tünelde de incelemelerde bulunan Vali Kolat, tünelin 864 metre uzunluğunda olduğu ve tünelin fiziki yapısının yüzde 45 oranındaki kısmın tamamlandığını kaydetti.

Burada bir açıklama yapan Vali Kolat, "Bugün hızlı trenle ilgili yapılan çalışmaları yerinde izledik. İlgili firmanın çalışmalarını gördük. Hakikaten oldukça hızlı gidiyor ve şuan proje Kırıkkale’de Etiler Mahallesi’nde buradan başlıyor. Yozgat Yerköy’e kadar 79 kilometre devam eden bir çalışma. Proje kapsamında tüneller var, köprüler var ve oldukça hızla devam ediyor. Burada ilgili firmaya ve taşeron firmaya başarılar diliyorum. Hızlı tren, ülkemizin geleceği açısından son derece önemli ve mükemmel bir proje. Bölgemizde de bu çalışmalar hızla devam ettiği için son derece memnunum. Çalışmaları da zaman zaman takip edeceğiz ve izleyeceğiz. Gelişmeler hakkında, sorunlar hakkında gerekli desteği vereceğiz. Çalışmalardan dolayı ilgili firmaya, emeği geçenlere ve çalışanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Hızlı Tren projesi çalışmamalarıyla ilgili olarak Vali Kolat ve beraberindeki heyete çeşitli teknik ve genel bilgiler aktaran proje müdürü Şükrü Fırat, proje çalışmalarında planlanan fiziki gerçekleştirmelerin yapıldığını, burada temel amacın tarihi İpek Yolu'nun Hızlı Tren projesiyle modernize edilerek yeniden hizmete açılması olduğunu kaydetti.

Proje müdürü Fırat, "Proje ihalesi 2012 yılı Nisan ayı içinde yapılarak çalışmalara ise 2013 yılı Ocak ayında başlanıldı. Ankara-Kayaş; Kırıkkale çıkışı Etiler Mahallesi’ne kadar yapılacak Hızlı Tren Proje çalışmaları ihale edilmesi aşamasında. Etiler Mahallesi’nden başlanılan ve Yozgat'ın Yerköy ilçesine kadar olan 79 bin 625 kilometrelik bir uzunluğu kapsıyor. Proje alanındaki hatta 7 tünel, 6 viyadük, 6 köprü, 12 üst geçit, 49 alt geçit ve 131 adet menfez inşaatı bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Proje kapsamında şantiyeye bağlı olarak toplam 458 personelin istihdam edildiğini kaydeden proje müdürü Fırat, 135 araçla çalışmaların sürdürüldüğünü, projenin Yozgat-Yerköy ve Sivas arası çalışmalarının da yoğun biçimde devam ederek Kırıkkale Hızlı Tren Projesinin planlandığı biçimde sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA